Quatre companyies escèniques que marcaran el 2023

Redacció

LA BELLA OTERO

És una companyia que porta a l’escenari les preocupacions i els somnis d’una generació marcada per una joventut entre dues crisis. Entre els seus espectacles hi ha Enterrando a dodot o Loco amoris, una comèdia romàntica autoficcional sobre les relacions a distància. Al març presentaran al Tantarantana una nova versió de George Kaplan, de Frédéric Sonntag, que qüestiona el lloc del teatre i les seves faules davant les ficcions alienants. L’espectacle està dirigit per Pablo Macho Otero i protagonitzat, entre d’altres, per Emma Arquillué, els dos impulsors de la companyia (foto).

Q-ARS TEATRE

Fundada per Mercè Anglès (foto) i Anna Güell el 2004, és una companyia que aposta per la investigació, elaboració, producció i explotació d’espectacles teatrals basats en noves dramatúrgies, treball interpretatiu i sempre sobre textos literaris. En la seva extensa trajectòria hi ha èxits com Anem a fer una musa; Leonce + Lena, amb direcció de Pep Pla; Electra, al TNC; Rive Gauche; L’alè de la vida o Chipko, un espectacle que recuperen al febrer a la Sala Àtrium i que proposa diferents històries de dones valentes que han entregat la seva vida a la causa i han guanyat les diferents batalles.

LES ANTONIETES

La companyia ha centrat la seva activitat a versionar textos clàssics del teatre universal. Maria Ibars i Annabel Castan la van formar l’any 2007 i posteriorment s’hi va sumar Oriol Tarrasón, director habitual. Durant aquests anys han portat a escena clàssics de Bruckner, Shakespeare, Ibsen o Txékhov, però també espectacles nous, com Mambo o Un dia qualsevol. Al març reapareixen al Teatre Akadèmia amb Kiss me love, una obra escrita i dirigida per Tarrasón sobre com la cultura i la música ens poden ajudar a superar moments difícils.

LA VIRGUERIA

Isis Martín, Aleix Fauró, Patrícia Bargalló i Júlia Ribera van crear aquesta companyia que aposta pel teatre compromès amb la societat, la llengua, la cultura, la poesia, la bellesa, el risc i la provocació. Entre els seus espectacles hi ha peces com Si avui és diumenge, demà és dijous; El pes del plom; Arbres; Snorkel; Demà, o els més recents: El missioner, que torna aquest gener al Centre de les Arts Lliures, i La punta de l’iceberg, que farà temporada a l’abril al Maldà.

Escrito por
Redacció
Artículos relacionados
Descárgate la nueva Revista TeatreBarcelona Grec 2024

Descárgate la nueva Revista TeatreBarcelona Grec 2024

Tras cuatro ediciones y una pandemia molesta, TeatreBarcelona volvemos a editar la revista en papel Especial GREC: una mirada independiente y tranquila en el festival de Barcelona, pensada únicamente para […]

Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

La escena de teatro infantil y familiar de Barcelona tiene una larga tradición: ¡aprovéchala, sácalos de casa y llévalos a uno de los muchos espacios culturales que programan espectáculos para […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!