Els Pirates Teatre estan preparant el que serà el seu nou espectacle de creació col·lectiva, Boira a les orelles, que es podrà veure a partir del 7 de gener. El projecte està basat en l’experiència viscuda en primera persona d’un membre de la companyia, l’escenògraf Enric Romaní, i explica les seves experiències vitals, però també de les vivències de la companyia amb ell.
«L’espectacle parla sobre la vida de l’Enric, però també de les nostres, dels intèrprets que la fan i de la resta de companyia, no ens podem distanciar d’això i ens ha fet aprendre moltes coses i veure que se’ns desmunten molts mites sobre quelcom que teniem al costat i ni ens havíem plantejat mai«, comenta l’Adrià Aubert, director de l’espectacle i membre de la companyia.
Boira a les orelles, obra escrita de manera col·lectiva i que compta amb alguns temes musicals, reflexiona sobre els nostres límits, els que ens venen donats i els que ens autoimposem. L’espectacle, amb alguns temes musicals, fa un recorregut per la vida de l’Enric i a partir del seu cas, parla de l’acceptació, la convivència, els prejudicis i el desconeixement profund que tenim de les diversitats funcionals. Des d’exemples quotidians com el recent ús de les mascaretes a temàtiques més generals tractades des de l’humor i l’autocrítica com a societat.
Boira a les orelles té un fort component documental. Durant el procés de creació la companyia ha fet una recerca personal amb entrevistes a familiars i a l’entorn del protagonista, així com també a professionals i especialistes que treballen amb persones amb sordesa. «Aquest espectacle m’ha servit per adonar-me’n de que he tingut un entorn familiar i d’amics ideal. Em fa plantejar com seria jo si hagués nascut en una altra família, amb uns altres amics, si hagués anat a una altre escola«, explica Enric Romaní, escenògraf de la companyia i protagonista de la història.
La proposta està interpretada per Bernat Cot, Laura Pau i Lluna Pindado amb escenografia del mateix protagonista, Enric Romaní.