Todo lo que necesitas para ir al teatro

Pau Roca estrena ‘Bull’ de Mike Bartlett a La Villarroel

6 marzo 2018
r

La productora Sixto Paz es planteja fins a on som capaços d’arribar per protegir la nostra feina a Bull, la segona coproducció amb La Villarroel després de Pretty. Es tracta d’un poderós text de Mike Bartlett sobre la intimidació en l’àmbit laboral dirigit per Pau Roca: «Vaig conèixer aquest autor fa sis anys, quan vaig fer Cock, una obra que va escriure al mateix temps que Bull«, ha explicat en roda de premsa.

El muntatge parla dels maltractaments en el sector professional i de les dinàmiques de bullying tan habituals a moltes oficines. Segons Roca, «la paraula bull té un doble sentit. Vol dir toro i també és l’arrel de la paraula que fem servir per parlar del bullying. L’autor trasllada de crueltat del toreig com a metàfora al món de l’oficina. Per aquest motiu, hem volgut fer que l’escenografia representi part d’una plaça de toros».

Bull és una comèdia incómoda i sofisticada que mostra la destrucció de l’home amb l’elegant i estudiada tècnica d’assetjant. El seu contingut genera un debat necessari amb el qual els propis actors se senten implicats. En aquest sentit, David Bagès, un dels protagonistes, ha declarat: «El fet de discutir si els personatges maltractadors fan accions ètiques o no pel fet d’abusar dels altres en un context professional, ja demostra que es tracta, malauradament, d’una batalla perduda. Per a mi, ells són, clarament, els dolents, en aquestes circumstàncies».

A més de Bagès, Joan Carreras, Marc Rodríguez i Mar Ulldemolins completen el repartiment d’aquesta proposta que camina sobre la prima línia que existeix entre la política d’oficina i les vexacions interpersonals. A aquesta peça incisiva, Bartlett llança un repte a l’espectador: fer un pas enrera, mirar-se al mirall i decidir a quin dels protagonistes del muntatge s’assemblen més. Roca, sense voler desvetllar massa, indica que el fet que els protagonistes siguin dos homes i una dona tindrà importància en la trama. Respecte a això, Ulldemolins ha volgut afegir que li «agraden molt els personatges femenins que escriu Mike Bartlett perquè, normalment, són dones fortes i intel·ligents».

Bull es podrà veure a La Villarroel a partir del 8 de març. La companyia llegirà un manifest a favor de la vaga feminista abans de la representació però mantindrà la funció.

Únete gratis a Teatro Barcelona
Creando tu usuario disfrutarás de sorteos y promociones, podrás valorar espectáculos y dejar tus comentarios, acceder al Calendario TB con toda la programación y recibir nuestro newsletter semanal con toda la actividad teatral de la ciudad de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario