Més espectacles que mai a la nova temporada del Mercat de les Flors

Rubén Garcia Espelta

El Mercat de Flors començarà temporada a l’octubre, així ho ha anunciat la seva directora artística, Àngels Margarit, en una roda de premsa on també ha fet balanç de la temporada i ha presentat les propostes que conformaran la nova programació del recinte. Una graella especial farcida de propostes on s’han reubicat el 90% dels espectacles suspesos per la pandèmia de la Covid-19.

Una temporada amb més espectacles que mai

La nova temporada de la ‘casa de la dansa’ de Barcelona es presenta farcida de moltes propostes. Començarà l’1 d’octubre amb un cicle monogràfic dedicat a la coreògrafa, ballarina i escriptora nord-americana Deborah Hay. En aquesta Constel·lació, que és com s’anomena el cicle, la companyia de dansa sueca Cullberg Ballet oferirà, a l’octubre i al març, cinc peces: Figure a sea, The Match, The man who grew coomon in wisdom, Horse i 3 Circle Dances. En el marc d’aquest cicle, el recinte també dedicarà un monogràfic a la coreògrafa brasilera Lia Rodrigues, recuperant de la temporada passada l’espectacle Para que o céu nâo caia, i en dedicarà també un de nou a la parella de creadors Olga Mesa i Francisco Ruiz de Infante.

Deborah Hay serà una de les protagonistes del cicle Constel·lacions

Entre els plats forts de la nova temporada Margarit ha destacat una producció pròpia que es podrà veure durant tres dies aquest juliol al Festival Grec: Rèquiem nocturn de Pere Faura. A la proposta, que es podrà veure al febrer, hi participaran 10 intèrprets, 2 músics i comptarà amb la col·laboració especial de l’actor Pere Arquillué.

També passaran per l’escenari del Mercat de les Flors altres noms del món de la dansa com Sol Picó, La Veronal, Mal Pelo que presentaran dos espectacles, Bach Project i Highlands, Andrés Corchero, Juan Carlos Lérida, Akram Khan Company, La Intrusa, Olivier Dubois, Vero Cendoya o Sociedad Doctor Alonso amb la peça Andrei Rublev, un paniconografia.

Akra Khan Company torna al Mercat de les Flors amb ‘Xenos’

El Mercat tornarà a ser la seu de festivals com el de Circ d’Ara Mateix, el Més Petit de Tots, dedicat als nens de fins a cinc anys, i l’Àfrica Moment, una mostra de la creació africana contemporània amb creadores com Mamela Nyamza. A més en aquesta nova temporada l’equipament de dansa també participarà del Dacing Museums, una iniciativa internacional que protagonitzarà Quim Bigas oferint, durant el mes de novembre, intervencions sorpresa a la Fundació Miró.

Àngels Margarit no descarta que en el futur alguns espectacles es puguin veure en línia, en funció de com evolucioni la pandèmia, però ha deixat clar que «l’experiència en viu és insubstituïble«. Finalment també ha fet un breu balanç de la temporada passada que tanca amb una ocupació del 79%, 137 funcions fins al mes de març i un total de 29.000 espectadors.

Escrito por

Periodista y gestor cultural. Responsable de contenidos editoriales de TeatreBarcelona.com. Ha trabajo en medios como Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Artículos relacionados
Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

La escena de teatro infantil y familiar de Barcelona tiene una larga tradición: ¡aprovéchala, sácalos de casa y llévalos a uno de los muchos espacios culturales que programan espectáculos para […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!