El Teatre Tantarantana recupera fins al 28 de març La segona Eva, un muntatge que denuncia les violències no físiques i la por de les víctimes, especialment dones, a denunciar-les.
L’obra, escrita per Marta Aran, comença en el moment en què una dona (Eva) decideix denunciar públicament a Internet una situació de violència i, a partir d’aquí, parteix una reflexió sobre el que es considera digne de denunciar segons la societat.
«En un temps concret de la meva vida vaig viure de prop tres situacions de maltractament psicològic, i casualment, les tres víctimes havien sigut dones«, explica Aran. L’autora explica que les situacions que va viure la van fer reflexionar sobre com la societat «encara no sap gestionar aquest tipus de maltractaments que estan a la part més baixa de la piràmide de la violència de gènere«.
La segona Eva parla d’experiències de dones silenciades, però també sobre el procés de denúncia, de què li pot passar a la persona afectada i al seu entorn, de la dificultat de donar aquest pas, del qüestionament i judici i de què vol dir passar por. Per fer-ho s’utilitzen les figures femenines de l’església, especialment amb la verge Maria i amb la primera dona, Eva: «L’estàtua (de la verge) representa en un en una església, una figura a qui tothom demana coses però ningú se l’escolta«.
El muntatge està interpretat per Òscar Intente, Mar Pawlowsky
Eric Balbàs i Maria Hernádez, que encara a la protagonista: «L’Eva és una persona polititzada i empoderada que té contradiccions i això la fa ser molt humana«, destaca l’actriu principal, i afegeix: «Esperes que sigui com l’heroïna que combati el patriarcat però també es veuen totes les seves contradiccions, tots els seus dubtes, les seves pors i com se sent sola«.
L’obra produïda per El Eje, serà la darrera que fa la companyia dins el projecte de suport a les companyies en residència ‘El Cicló’.
Més informació, imatges i entrades a: