La fàbrica La Vilella es reconverteix en teatre

Comunicació

la-vilella-poble-sec

Un nou espai escènic se suma als petits teatres que resisteixen l’embestida de la crisi programant teatre de proximitat.

El teatre La Vilella sorgeix de cia. Sargantana i de l’estudi de formació per actors iam Studio, dedicats durant anys a la producció d’espectacles, la docència i la direcció, entre d’altres, de l’obertura de La Capital Cultural de Catalunya 2013, amb més de 200 actors en escena. Obrir un espai d’exhibició on donar cabuda a diferents manifestacions artístiques experimentals era una prioritat de l’equip, així que, al llarg de set mesos, han reconvertit l’antiga fàbrica La Vilella del Poble-Sec, en un teatre. “És un lloc tranquil però aprop del metro”, deia el seu director artístic, Jordi Pérez.

La Vilella planteja el seu funcionament com a associació. Vol ser un espai d’unió entre espectadors, creadors, companyies, i alumnes i professors de l’estudi, per trobar un sentit social al fet teatral, i renovar les funcions del teatre adaptant-lo a la nova situació socioeconòmica.

Es finançarà a partir de les aportacions dels socis, que podràn triar diferents modalitats (amb preus econòmics i més generosos) per tal que tothom s’hi pugui implicar en la mesura que li vingui de gust.

vilella_teatre_barcelona

La programació serà constant: a La Vilella s’hi podràn veure espectacles de dijous a diumenge, amb horari nocturn. El tret de sortida el donarà la companyia Sargantana amb «Stan&Owsky». Després farà estada al nou teatre la companyia d’Ester Forment amb “También fui novia de Johnny Depp”, que parla d’una generació de noies enamorades de l’actor nord-americà. “Com una nina”, de Raissa Brighi de la cia AmagatTeatre, serà el tercer espectacle que es mostrarà a La Vilella. Barreja teatre amb una instal·lació artística.

La cia. Sargantana, fundadora del projecte, tindrà un espai privilegiat a l’escenari de La Vilella en els primers mesos d’activitat. Proposen tres espectacles: “Stan&Owsky”, “No country for old myth” i “Ball d’hivern”.

La resta de programació segueix oberta per tal de valorar les propostes que vagin arribant i adaptar-les a l’espai.

El teatre familiar també serà un dels puntals de La Vilella. D’entrada, s’estrenarà el diumenge 27 a les 18h en col·laboració amb La BiblioMusiCineteca. És una activitat gratuita per a l’espectador de la companyia madrilenya “La mar de marionetas”, que oferirà un espectacle de contes, titelles i música en directe.

El 9 i 16 de novembre vindràn dos espectacles de butoh en el marc del Festival de Butoh de Barcelona. El Butoh és una dansa molt intensa que va néixer a Japó després de les bombes d’Hiroshima, per poder expressar tot el que estava vivint la societat a partir de la segona guerra mundial.

 

Tens més informació del teatre La Vilella a les seves plataformes online:

http://facebook.com/lavilella

http://twitter.com/lavilella

http://lavilella.com (en construcció)

Escrito por
Comunicació
Artículos relacionados
Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

La escena de teatro infantil y familiar de Barcelona tiene una larga tradición: ¡aprovéchala, sácalos de casa y llévalos a uno de los muchos espacios culturales que programan espectáculos para […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!