La programació del GREC 2018

Rubén Garcia Espelta

El festival GREC, que se celebrarà durant el pròxim mes de juliol a Barcelona, ja ha presentat la seva programació. La nova edició inclourà un total de 83 espectacles (entre els quals hi ha 33 muntatges internacionals i 34 coproduccions) i 15 activitats paral·leles. Aquest any l’eix temàtic ens proposa un diàleg entre la nostra cultura i la cultura asiàtica (representada en la mítica Ruta de la Seda).

La 42 ena edició començarà amb un espectacle inaugural el 2 de juliol: El poema de Guilgameix, rei d’Uruk, una obra dirigida per Oriol Broggi amb l’equip de La Perla 29.

Entre els artistes internacionals convidats hi ha la companyia Akram Khan, que proposa una reflexió sobre la bellesa i l’horror durant la Primera Guerra Mundial amb Xenos. En dansa hi destaca la presència de la Cloud Gate Dance Theatre of Taiwan o la participació del gran Jan Fabre amb l’espectacle Belgian rules, que proposa qüestions sobre els nacionalismes belgues. La directora britànica Katie Mitchell o la nova proposta de circ d’ El Baró d’Evel també hi seran present.

Pel que fa a l’escena nostrada hi destaca, per exemple, una producció única que uneix música i dansa, Rocío Molina i Sílvia Pérez Cruz protagonitzaran Grito pelao. Pere Arquillué debutarà en la direcció de dos textos de Václav Havel a La Villarroel, mentre que altres directors com Àlex Rigola amb Vània i La resposta amb Sílvia Munt, o Mario Gas amb Humans recalaran a la Muntaner, al Goya i al Romea, respectivament.

Ja pots consultar tota la programació aquí i, fins i tot, comprar entrades. Durant les setmanes vinents t’anirem desgranant tot el que ens ofereix el gran festival de les arts escèniques de la ciutat.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista y gestor cultural. Responsable de contenidos editoriales de TeatreBarcelona.com. Ha trabajo en medios como Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Artículos relacionados

Joan Pera: "Necesito ser yo mismo en un escenario"

Joan Pera, nacido en Mataró en septiembre de 1948, es uno de los actores más queridos de los escenarios catalanes. Don Joan, La extraña pareja, La jaula de la locas, No et vesteixis per sopar, […]

Comentarios
  • Pau Rosell Simón
    Pau Rosell Simón

    Quines ganes!!! Una programació plena de possibles èxits… bon grec’18!!

    Responder
    07/05/2018
¡Enlace copiado!