Ian McKellen sera

Andreu Rami

L’actor britànic Ian McKellen assumirà el paper de Hamlet als 81 anys, en una nova producció al Teatre Royal Windsor de Londres.

L’actor, conegut mundialment per encarnar al mag Gandalf de la trilogia El Senyor dels Anells i El Hobbit de J.R.R. Tolkien, adaptades a la gran pantalla per Peter Jackson, tornarà a pujar als escenaris els mesos vinents per encarnar un dels personatges més populars del teatre contemporani. Segons ha informat a la seva pàgina oficial, encara no es pot determinar la data d’estrena de The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark, per l’aturada que el coronavirus covid-19 ha provocat sobre les arts escèniques britàniques, on s’han paralitzat totes les produccions del West End.

Els assajos, però, van començar el passat dilluns 29 de juny. Segons la companyia, es tracta de «la primera gran producció del Regne Unit que ha començat a aixecar-se d’ençà que els teatres van abaixar el teló el mes de març». Seguiran un calendari de producció «coreografiat amb cura al voltant del distanciament social, de la higiene i amb una atenció estreta a les darreres directrius governamentals» per assegurar la seguretat de tots els artistes i tècnics.

McKellen va interpretar al Príncep de Dinamarca l’any 1971

McKellen, qui ja va interpretar el protagonista de la tragèdia de William Shakespeare l’any 1971, ha expressat en un comunicat que se sent «afortunat de tornar a treballar». Ho farà de la mà del director artístic resident al Royal Windsor, Sean Mathias i del productor Bill Kenwright. L’obra comptarà amb la interpretació de Ben Allen, Emmanuella Cole, Alis Wyn Davies, Oli Higginson, Nick Howard-Brown, Jonathan Hyde, Asif Khan, Missy Malek i Jenny Seagrove. L’escenografia és de Lee Newby, el disseny de vestuari de Loren Elstein, la il·luminació la signa Jamie Platt i la composició musical i disseny de so és d’Adam Cork.

Després de Hamlet, la companyia del Royal Windsor també presentarà l’adaptació de Martin Sherman de L’hort dels cirerers (The Cherry Orchard) d’Anton Txèkhov. «Sempre he estat fan de la feina de conjunt, així que quan Bill Kenwright em va demanar ser el seu director artístic a Windsor, vaig veure una oportunitat perfecta per crear una companyia i dirigir dues de les millors obres de teatre escrites mai», explicava el director Sean Mathias. Haurem d’esperar per saber si Ian McKellen també formarà part d’aquesta producció.

Interior del teatre Royal Windsor de Londres.

Artículos relacionados
Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario