El Maldà presenta la seva programació on-line amb el cicle ‘Dilluns de merda’

Rubén Garcia Espelta

La companyia Els Pirates Teatre i El Maldà proposen Dilluns de merda, un nou cicle amb noves peces teatrals creades des del confinament amb l’objectiu d’aportar llum a la situació d’emergència de les companyies i professionals de les arts escèniques. El cicle inclou 4 capítols que seràn emesos per Youtube creats per 10 de les companyies que no han pogut presentar els seus espectacles a causa de la pandèmia, juntament amb algunes que ja havien estrenat la temporada 19-20.

A Dilluns de merda es presenten peces teatrals fetes a partir de diferents fragments dels seus espectacles i de material adicional com per exemple testimonis i entrevistes en el cas d’espectacles que es basen en fets reals. Les emissions, totalment obertes al públic, inclouran un sistema de donatius online, de manera que el públic podrà col·laborar en l’elaboració d’aquest material i contribuir a la supervivència de les companyies que hi participen.

Amb aquesta iniciativa El Maldà vol mantenir viva la visibilitat de les companyies, seguir connectats amb el públic mentre les sales estiguin tancades i, sobretot, concienciar-los: «Amb aquestes iniciatives, el públic podrà ajudar i ser partícips de la feina de les companyies gaudint de les seves creacions des de casa«, comenten des d’El Maldà .

Companyies com La Ruta 40, The Feliuettes i Els Pirates Teatre, espectacles com Barbes de balena, Akelarre, Alhayat o la suma dels dies i Una habitació buidai noms propis com Laura Aubert, Mariona Castillo, Llorenç González, Georgina Latre i Ferran Utzet, entre molts d’altres participaran al cicle Dilluns de merda.

Els 4 capítols

CAPÍTOL 1

Dedicat als 19 anys d’Els Pirates Teatre. Amb cançons, monòlegs i anècdotes de molts dels espectacles de la companyia, com Somni d’una nit d’estiuRonda naval sota la boira Les feres de Shakespeare. Amb els actors Laura Aubert, Ricard Farré, Llorenç González i Laura Pau, entre d’altres.

Ho pots veure aquí:

CAPÍTOL 2

Dedicat a «Dones amb història«, a l’entorn de tres espectacles.

  • L’emotiva Barbes de Balenad’Anna Maria Ricart amb Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs, Cinta Moreno i Anna Romaní, que havia de tornar al Maldà aquesta tardor.
  • Akelarre, de la companyia The Feliuettes, que inlou cançons de Clara Peya i Arnau Tordera entre d’altres, i que ens presentaran Laia Alsina, Maria Cirici i Laura Pau. Actualment haurien estat en cartell a El Maldà per segona vegada.
  • El silenci dels telers, espectacle que no s’ha pogut estrenar a causa de la pandèmia, dirigit per Ferran Utzet, i amb les actrius Maria Caselles i Andrea Portella. S’havia d’estrenar el 15 d’abril.

Ho pots veure aquí:

CAPÍTOL 3

El capítol més musical, a través de tres espectacles del gènere.

  • La trilogia de l’amor d’Alícia Serrat, que s’ha pogut veure diferents temporades, i que ens presentaran actuacions des de casa de Mariona Castillo, Víctor Arbelo o Edgar Martínez, entre d’altres.
  • La companyia Epidèmia Teatre que havia d’estrenar Mistela Candela Sarsuela el 22 d’abril a la sala.
  • L’èxit d’aquesta temporada Una habitació buida, amb música de Clara Peya i dramatúrgia de Marc Artigau. L’espectacle més gran d’aquesta temporada, amb 7 cantants i actors de musicals en escena.

Ho pots veure aquí:

CAPÍTOL 4

Un capítol dedicat a aquells espectacles de l’itinerari Històries en primera persona de la programació d’El Maldà, amb la participació de La Ruta 40, La Viciosa, Anna Alarcón i Aina Tur.

  • El colpidor espectacle sobre els camps de refugiats actuals: Alhayat o la suma dels dies, de la companyia La viciosa, creat per les germanes Laia i Aura Foguet. Amb Georgina Latre, entre d’altres.
  • Una galaxia de luciérnagas, d’Aina Tur, que s’havia d’estrenar al Grec 2020 aquest juliol, i que es basa en la història personal de la dramaturga i directora. La interpreta l’actriu Anna Alarcón.
  • Cia. La Ruta 40, que ha estat a El Maldà 6 temporades seguides amb l’exitós Llarg dinar de Nadal i amb Sacarina aquesta última temporada.

Ho pots veure aquí:

Escrito por
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista y gestor cultural. Responsable de contenidos editoriales de TeatreBarcelona.com. Ha trabajo en medios como Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Artículos relacionados
Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

La escena de teatro infantil y familiar de Barcelona tiene una larga tradición: ¡aprovéchala, sácalos de casa y llévalos a uno de los muchos espacios culturales que programan espectáculos para […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!