El Maldà afronta la nova temporada apostant per la dramatúrgia contemporània

Rubén Garcia Espelta

El Maldà encetarà el 6 de setembre la nova temporada 20-21 amb una clara aposta per la dramatúrgia contemporània amb 5 estrenes i 4 retorns d’espectacles molt esperats. «Reobrirem al setembre amb moltes ganes i totes les mesures de seguretat complint totes les normatives del PROCICAT«, comenten Pirates Teatre, la companyia que gestiona aquest petit teatre del carrer del Pi de Barcelona.

Imatge de les companyies durant a la presentació oficial

«Ara és el moment de la cultura, i necessitem al públic més que mai«, comenten l’actriu Laura Aubert i Llorenç González, dues de les cares més conegudes de la companyia. Text, música i sobretot mirada crítica cap al paper de la dona a la societat marquen la línia d’una nova temporada reflexiva i propera, que tot i la distància, vol potenciar la màgia de l’espectacle en viu.

Les 5 estrenes de la nova temporada d’El Maldà

La declaració d’estat d’alarma i posterior confinament va impedir a l’actriu Maria Casellas impulsar el seu projecte El silenci dels telersun homenatge a les colònies tèxtils a partir del llibre d’Assumpta Montellà. L’espectacle, que s’estrenarà a l’octubre, està dirigit per Ferran Utzet i compta amb la dramatúrgia d’Anna Maria Ricart i amb les actrius Andrea Portella i la mateixa Maria Casellas.

La pandèmia també va provocar la suspensió de l’estrena al Grec de Una galaxia de luciérnagas, un espectacle escrit i dirigit per Aina Tur. L’espectacle, del qual en vam poder veure una lectura en streaming al juliol i que s’estrenarà al novembre, relata una experiència personal que l’autora i directora va viure en un país de sud-amèrica durant un segrest i que protagonitza l’actriu Anna Alarcón.

Al gener serà el torn també d’un altre espectacle que s’havia d’estrenar la passada temporada: Boira a les Orelles. Un espectacle basat en la història de l’escenògraf dels Pirates Teatre, Enric Romaní, un nen que fins als 5 anys no va ser diagnosticat amb sordesa profunda. Una producció pròpia de la companyia, dirigida per Adrià Aubert que reflexiona sobre l’acceptació, la convivència, els prejudicis i el desconeixement profund que tenim de les diversitats funcionals.

Una altra producció de la casa, i el que promet ser un dels plats més forts de la temporada, és El bon policia amb Ricard Farré i Arnau Puig. Una comèdia d’embolics de Santiago Rusiñol on els dos personatges es veuen abocats a situacions hilarants posant en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia.

Arnau Puig i Ricard Farré, en una imatge promocional de l’espectacle ‘El bon policia’

Finalment, també s’estrenarà Mistela Candela Sarsuela, una comèdia KM0 dels Epidèmia Teatre que ens presenten tres sarsueles de Serafi Pitarra ambientades una sastreria, al lloc on moltes dones van poder teixir les seves relacions socials.

4 èxits de la temporada del Maldà que has de veure

L’èxit Barbes de balena, amb dramatúrgia d’Anna Maria Ricart i dirigit per Mònica Bofill, tornarà per fer la seva quarta temporada. El relat de la història de Dolors Aleu i Riera, la primera doctora a l’Estat Espanyol, està protagonitzat per la seva besnéta Núria Cuyàs, acompanyada de l’actriu Cinta Moreno, la pianista i compositora Ariadna Cabiró i la coreògrafa i ballarina Anna Romaní.

Al desembre també repetirà un altre èxit de la sala, Akelarre de la companyia The Feliuettes, formada per les actrius Laia Alsina, Maria Cirici, Laura Pau. L’espectacle, que ja ha fet i seguirà fent gira per Catalunya post pandèmia, és un projecte ambiciós de la companyia creat col·lectivament, amb direcció de  Míriam Escurriola, i autors com Mireia Giró, Xavi Morató, Cristina Clemente, Clàudia Cedó, entre d’altres, i música d’Ariadna Cabiró, Clara Peya, Arnau Tordera i Gerard Sesé.

També repetiran a la cartellera d’El Maldà Nadales de Iban Beltran, Carles Pedragosa i Josep Pedrals, un espectacle que ens convida a viure un desembre amb nadales diferents, més gamberres, sense convencionalismes i passades pels filtres de la rumba, del flamenc o del jazz. L’altre espectacle que torna és Alhayat o la suma dels dies, el primer espectacle de la companyia La Viciosa, una història vitalista i punyent que remarca la importància de la cultura com a força d’unió i motor de canvi.

Moha Amazian, Manar Taljo i Georgina Latre protagonitzen ‘Alhayat o la suma dels dies’

Consulta tota la cartellera d’El Maldà i compra entrades aquí.

PER: RUBÉN GARCIA / @RUGARCIAE TEATRE BARCELONA
Escrito por
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista y gestor cultural. Responsable de contenidos editoriales de TeatreBarcelona.com. Ha trabajo en medios como Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Artículos relacionados
Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

La escena de teatro infantil y familiar de Barcelona tiene una larga tradición: ¡aprovéchala, sácalos de casa y llévalos a uno de los muchos espacios culturales que programan espectáculos para […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!