El Govern tanca els teatres durant 15 dies per frenar la Covid-19

Ruben Garcia

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat avui noves mesures per frenar el coronavirus entre les quals hi ha el tancament de les activitats culturals en espais tancats i a l’aire lliure a partir de demà divendres 30 d’octubre i, de moment, durant 15 dies.

L’Aquitània Teatre, després de la funció de ‘Smiley. Després de l’amor’

Es salven de les noves retriccions els arxius, museu, sales d’exposicions, galeries d’art i centres de creació d’arts visuals, però amb un aforament només del 30%.

El sector teatral ha respost amb contundència amb diferents manifestacions a les xarxes socials però també en una concentració que es va produir ahir, 29 de setembre, davant la conselleria de cultura per criticar les noves restriccions i reclamar la declaració que es va anunciar al setembre: que la cultura sigui declarada un bé essencial.

El Departament de Cultura de la Generalitat, per la seva banda, ha anunciat ja un ajut de 17,2 milions d’euros per tal que el sector pugui fer front al mes de novembre.

Algunes manifestacions a les xarxes socials:

 

Artículos relacionados

El Conde de Torrefiel: ¿Realidad o ficción?

Ahora mismo hay dos compañías catalanas que triunfan más afuera que aquí. Una es La Veronal, que este Grec recupera Opening night, y la otra es El Conde de Torrefiel. […]

El Grec de proximidad: 11 lecturas dramatizadas

En 2020 un grupo de teatros de proximidad, ante la incertidumbre provocada por los estragos de la pandemia, decidieron crear el sello On el Teatre Batega. Su objetivo es trabajar […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario