El Circ Cric es vol convertir en el nou epicentre del circ al sud d’Europa

Rubén Garcia Espelta

Al 2021 el Circ Cric complirà 40 anys d’història i per celebrar-ho Jaume Mateu (Tortell Poltrona) i Montse Trias, ànimes del projecte, han presentat aquesta setmana un nou projecte de futur per al Circ Cric en una reunió inèdita amb diferents institucions del país, com la Generalitat de Catalunya o la Diputació de Barcelona, i d’altres més locals, com alguns ajuntaments i consells comarcals de la zona.

La intenció dels impulsors del Circ Cric és convertir l’actual projecte, situat a Sant Esteve de Palautordera, en un espai i punt de trobada per al impuls del circ al país. El nou projecte presentat a les administracions gira al voltant de 5 eixos: la creació amb l’acolliment d’una vintena de companyies a l’any; l’exhibició amb una programació estable; la formació des de cursos bàsics, passant per casals d’estiu fins a masterclass, la producció d’espectacles, i finalment, la natura amb el Montseny com gran protagonisme, per explorar la interrelació entre cultura i paisatge, des del respecte, la sostenibilitat i l’afany pedagògic.

El projecte està pensat per «possibilitar el naixement i l’emergència de projectes artístics de creadors i companyies de circ, potenciar l’exhibició i la producció espectacles de circ en vela i la creació de números a realitzar-se tant en espais i estructures eventuals de qualitat com en espais teatrals«, comenten Montse Trias. La iniciativa també inclouria un viver per impulsar projectes, fomentar la interrelació entre disciplines i la creació de nous equips de professionals. «Volem exercir de pol de circ al sud d’Europa«, comenta Mateu.

Entre els objectius d’aquest nou epicentre del circ hi ha la connectar i crear sinèrgies amb altres equipament de circ a nivell nacional i europeu i posar en relleu el valor artístic, històric, social i cultural del circ que es fa a Catalunya.

La fórmula que s’ha presentat preveu la creació d’una fundació o associació, amb un equip professional estable i un consell assessor extern. El 40% del projecte s’ha de finançar amb recursos propis i la resta, amb aportacions públiques.

Escrito por

Periodista y gestor cultural. Responsable de contenidos editoriales de TeatreBarcelona.com. Ha trabajo en medios como Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Artículos relacionados
4 propostes per viure el Nadal als escenaris

4 propostes per viure el Nadal als escenaris

Ets d’aquelles persones que l’1 de setembre ja es posen l’All i want for Christmas is you de Mariah Carey, el Last Christmas o que escolten fins a l’infinit les […]

8 cites per celebrar Nadal a Barcelona

8 cites per celebrar Nadal a Barcelona

1. L’encesa dels Llums de Nadal  La inauguració oficial de Nadal comença cada 28 de novembre amb l’encesa dels llums, que il·luminaran els carrers de la ciutat fins al 6 […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!