Dia Mundial del Teatre 2018: Guia pràctica

Redacció

El 27 de març és el Dia Mundial del Teatre i Barcelona se sumarà a les celebracions amb diversos actes, promocions i reivindicacions. Aquí teniu una guia pràctica de tots els esdeveniments de la jornada.

  • XX Premis de la Crítica

Els Premis de la Crítica de les Arts Escèniques celebraran enguany la seva gala la vigília del Dia Mundial del Teatre (el 26 de març a les 20h). La gala tindrà lloc a La Villarroel, l’equipament que va rebre el Premi de la Crítica 2016 en la categoria de Sala. Recomana. La plataforma de crítics d’arts escèniques, organitza aquests premis on els seus jurats especialitzats destaquen les creacions de teatre, dansa, teatre familiar i arts del carrer.

Els Premis de la Crítica de les Arts Escèniques s’afegeixen al manifest del Consell de Cultura de Barcelona en contra de l’aplicació a Catalunya de l’article 155 de la Constitució Espanyola i en defensa de la llibertat d’expressió.

Podeu veure a tots els nominats aquí.

  • Ruta teatral en bus turístic:

Com ja havia fet el dos anys anteriors, la AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya) organitza aquest recorregut en bus turístic per la Barcelona més teatral on un actor fa de guia i transporta als assistents al llarg de més de quatre segles per diferents espais de la ciutat on s’ha fet i es fa teatre. El punt d’inici de les quatre úniques sortides (11 h, 12 h, 17 h i 18 h del mateix dia 27 de març) i d’arribada de la ruta serà la Plaça de Catalunya (davant del Hard Rock Cafè). Teatre Barcelona sorteja entre tots els seus usuaris 10 places dobles per cadascuna de les sessions d’aquest recorregut. Podeu participar fent click aquí.

  • Aprofita els nostres grans descomptes!

Teatre Barcelona vol celebrar el Dia Mundial del Teatre oferint aquestes promocions exclusives per a veure els millors espectacles en cartellera al millor preu. Trobareu totes les ofertes i descomptes per gaudir del teatre en aquest enllaç.

  • Els teatres obren les seves portes

També el mateix 27 de març, diferents teatres de la ciutat obren les seves portes per oferir una jornada de visites guiades pels diferents espais de les sales que sovint queden ocults al públic. Una jornada per explicar la seva història, per donar a conèixer el seu projecte i la seva programació; una jornada on diferents teatres mostraran també fragments dels propers espectacles, exposicions i altres activitats que complementaran les visites. Participen l’Almeria Teatre, la Sala Fènix, La Puntual, el Teatre Victoria, el Poliorama, La Seca Espai Brossa, el Tantarantana, el Porta 4, el Sant Andreu Teatre, la sala Akademia, el Teatre Condal, el Goya, el Romea, la Villarroel, la Beckett, el Tívoli, el Teatre Nacional, el Teatre Gaudí i la Sala Miguel Hernández de Sabadell. Per a més informació sobre les visites caldrà contactar amb els diferents teatres.

  • El Teatre Victòria farà una mostra d’El despertar de la primavera a les 12:30h. Podeu reservar invitacions clicant aquí.
  • El Teatre Tívoli presentarà a la parella d’Àngel Llàcer a La jaula de las locas i cantaran algunes de les cançons de la mà de Manu Guix en la direcció musical. Reserva places aquí.

  • Acte institucional i els manifestos

Enguany l’Ateneu Barcelonès obrirà les seves portes per acollir l’acte central del Dia Mundial del Teatre organitzat per l’AADPC.

Paral·lelament de les rutes del bus del teatre, a partir de les 12:00 hores a l’entrada de carruatges de l’Ateneu Barcelonès, començarà l’acte de celebració, amb la lectura del MANIFEST DE L’AADPC que, enguany, ha escrit i llegirà l’actriu Imma Colomer. El podeu llegir aquí.

Continuarem amb la lectura dramatitzada de l’obra Antaviana, basada en contes de Pere Calders i adaptada per la companyia Dagoll Dagom, a càrrec dels associats de l’AADPC.

Seguidament es llegiran els 5 manifestos internacionals d’enguany encarregats per l’International Theatre Institute (ITI), per la celebració dels seus 70 anys d’existència. Són 5 manifestos encarregats a 5 personalitats del teatre, representatives de diverses parts del món:

Àsia-Pacífic: escrit per Ram Gopal BAJAJ (Índia). El llegirà Andy Fukutome del Japó – MISSATGE

Països Àrabs: Maya ZBIB (Líban). El llegirà Cristina Sirvent del Marroc – MISSATGE

Europa: Simon MCBURNEY (UK). El llegirà Simona Quartucci d’Itàlia – MISSATGE

Amèrica: Sabina BERMAN (Mèxic). El llegirà Montse Barriga de Mèxic – MISSATGE

Àfrica: Wèrê Wèrê LIKING (Costa d’Ivory). El llegirà Carol Muakuku de Barcelona – MISSATGE

  • Exposició ‘Escola de Mim i Pantomima de l’Institut del Teatre’

Es compleixen 40 anys de l’Escola de Mim i Pantomima de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. Com a commemoració d’aquesta efemèride, aquesta exposició presta homenatge als artistes que hi han passat, deixant la seva empremta pedagògica, amb un altíssim nivell artístic, tècnic i humà. Es podrà veure al Centre Cívic Cotxeres Borrell a partir del 27 de març i fins al 28 d’abril. L’entrada és gratuïta.

  • Celebració dels grups de teatre amateur i els ateneus de Catalunya

La Federació Grups Amateurs de Teatre, la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya organitzen un acte conjunt per celebrar el Dia Mundial del Teatre 2018. L’acte tindrà lloc a la Societat La Lliga de Capellades, a partir de les 19:00h i servirà per reivindicar el teatre i la cultura com a eines imprescindibles de cohesió i enriquiment social.

  • Altres activitats

  • La Sala Hernández (Sabadell) organitza una trobada amb els tuitaires sabadellencs, relacionats amb les arts escèniques.
  • Celebració a les Terres de l’Ebre organitzada per l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta: ETCA, l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta, organitza una sèrie d’activitats al voltant de la celebració del Dia Mundial del Teatre, on hi convida a diferents personalitats de les arts escèniques, per posar de manifest i realçar el paper cultural, artístic i social de l’art dramàtic.
Escrito por
Artículos relacionados
Una nit per celebrar la vida

Una nit per celebrar la vida

Oriol Puig Grau (1992) és dramaturg i director, habitual a la Sala Beckett. Com a autor i director, hi va estrenar Karaoke Elusia (Premi Revelació als Premis de la Crítica […]

‘Rara avis’: Reivindicando la diferencia

‘Rara avis’: Reivindicando la diferencia

Sombras, luces, máscaras, audiovisuales y una banda sonora muy potente. El Circ d’Hivern del Ateneu Popular 9 Barris da un giro radical con respecto a la propuesta del año pasado […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!