Carme Portacelli aposta per un TNC més plural i obert al món

Redacció

La nova directora artística del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Carme Portaceli, ha presentat el que seran els seus tres grans eixos de l’etapa que començarà a partir del setembre del 2021 i durant els pròxims 6 anys: obertura, descentralització i internacionalització.

La nova directora ha explicat que apostarà per un teatre públic més obert i que arribi encara a més persones: «Sortirem de la ciutat gentrificada per arribar a gent no acostumada a venir«. Un teatre públic ubicat a la capital però amb vistes al territori, on es podrien estrenar alguns dels seus espectacles: «Explicarem coses i no només a Barcelona, també a territoris de parla catalana». I un teatre públic més internacional, amb noves aliances amb festivals i equipaments de referència mundials.

La internacionalització serà un dels grans eixos del seu projecte

La directora valenciana s’ha proposat convertir el TNC en un equipament referent al sud d’Europa i portar les obres en català subtitulades a grans festivals de l’Estat Espanyol i Amèrica Llatina. El seu objectiu és crear noves complicitats en l’àmbit internacional: compartir idees, intercanviar creacions, directors i autors. Es basa a portar coses que ens puguin ajudar a entendre el que passa fora. «Hi ha gent arreu del món que estan revolucionant l’escena i que val la pena poder treballar amb ells«, comenta Portaceli, i afegeix: «Portarem alguna direcció de fora per tal que vingui a treballar amb un càsting d’aquí» i «crearem una xarxa mediterrània amb dramaturgs i dramaturgues de països com el Líban, l’Iran, Marroc, Algèria, Malta o Nàpols«.

Aposta pels nous llenguatges i joves companyies

Portaceli, que agafarà el relleu de Xavier Albertí, ha presentat un nou projecte que integrarà i oferirà residències a joves companyies, nous llenguatges escènics, potenciarà la dramatúrgia actual catalana i per potenciar la vinculació entre el teatre i el món educatiu: «Cada temporada s’acollirà tres joves companyies residents, que treballin amb diversos llenguatges escènics, per tal de desenvolupar un projecte artístic».

La programació que està preparant Portaceli serà paritària i tindrà per objectius arribar a tota la diversitat de col·lectius de la societat, apostarà per l’autoria catalana amb un mínim de tres nou textos a l’any i inclourà nous llenguatges escènics amb iniciatives com el ZIP, un festival amb disciplines com el hip hop i slam poetry, que ocuparà tots els espais de teatre durant sis dies i oferirà 10 propostes innovadores.

Escrito por
Redacció
Artículos relacionados
Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!