Un circ autèntic, romàntic i plàstic

Comunicació

portadeta_RALUY

El Circ-Museu Raluy instal·la la seva carpa al Port Vell de Barcelona, on estrena el nou espectacle “BOOM!”.

L’històric Circ Raluy torna un cop més a Barcelona amb un espectacle per a tota la família. “Boom!” vol ser un homenatge a Luís Raluy, fundador del circ, el primer Home Bala i pare de l’actual director.

El Circ-Museu Raluy “és un circ autèntic, romàntic i plàstic”, tal com el defineix el director Carles Raluy. “Hem volgut conservar el patrimoni artístic i històric del circ i mostrar-lo a la gent”. L’experiència d’anar al Raluy és un autèntic viatge en el temps: “conservem números, carruatges i material que han utilitzat grans circs internacionals i artistes al llarg del segle XX. No hi ha res de pega, tot és autèntic”. Això, però, suposa un inconvenient pel circ, que no pot fer gires fora de Catalunya pels elevats costos que suposa moure els antics carruatges.

Circ_Raluy_Port_Vell_BarcelonaCarlos Raluy al carro-bar durant la presentació de l’espectacle.

UN CIRC CLÀSSIC, MODERNITZAT I SENSE ANIMALS

Els amfitrions de la família Raluy donaran pas a sensuals números de Hula Hoop, monocicles, malabars amb els peus, acrobàcies, clowns, contorsionistes dintre de l’aigua i fins i tot un show amb làsers, que incorpora la informàtica i l’alta tecnologia als números circ més clàssic.

Els animals seran els grans absents a la carpa dels Raluy, ja que han decidit no incorporar-ne cap per raons artístiques. Tot i no ser un circ on abunden els números animalístics, el director s’ha mostrat radicalment en contra de la proposta de modificació de la Llei de Protecció d’Animals de la Generalitat. Creu que discrimina i ataca directament els espectacles circenses i considera que no s’han tingut en compte les particularitats de cada circ. Reconeix, alhora, la culpa del mateix sector, que ha permès la proliferació de “mals circs” que tot descuidant la qualitat artística i el manteniment dels animals al seu càrrec han danyat la imatge dels espectacles de circ.

Circ_Raluy_Port_Vell_BarcelonaLes acròbates ucraïneses Trío Bellísimo, provinents de la gimnàstica d’elit.

L’ÈXIT DEL CIRC A BARCELONA

Quan tot just han marxat el Circo Alegría i El Circo de los Horrores, arriba el Raluy per quedar-se gairebé tres mesos. Han decidit fer una estada més llarga després de comprobar el creixent interès dels barcelonins pels seus espectacles: “La gent vol i demana circ. Tothom qui ve repeteix, perquè sap que a Raluy hi ha garanties que trobarà números agradables als sentits”, comentava Carles Raluy. El productor executiu i entrenador dels artistes, William Giribaldi, també ho té clar: “Raluy tiene éxito porque hace buen circo. Aquí están algunos de los mejores profesionales internacionales”.

Circ_Raluy_Port_Vell_BarcelonaTaquilla del Circ Raluy.

UN CIRC AMB HISTÒRIA

Luís Raluy (1911, Carcassona, França) va fundar el Circ Raluy després de dedicar-se tota la vida al món del circ. Després de la Guerra Civil espanyola es va iniciar a la professió als pocs circs supervivents: Feijóo, Roya, Romero i Maravillas, entre d’altres. Va ser el primer a fer un triple salt mortal en un automòbil, però la fama internacional li va arribar convertint-se en el primer Home Bala del món. Va millorar la tècnica incorporant a la seva dona al vol de 70 metres, fins que una mala caiguda li va trencar l’espina dorsal i el va postrar al llit d’un hospital durant mesos. La frenètica activitat de Luís Raluy el va catapultar als millors circs i teatres del món, on va actuar fins als anys 60.

Va ser llavors quan la familia catalana dels Raluy va adquirir amb tots els seus estalvis el material del Circ París i es va introduir en la gestió de circs. Abans de dir-se Raluy van tenir diferents noms, com Alabama, Moscú, Ringling, Ringland. No va ser fins als Jocs Special Olympics del 92 que, ja els fills de Luís, batejaren el circ com a Raluy i fixaren el seu estil de circ “a l’antiga”.

En els darrers anys han guanyat el Premi Nacional de Circ (1996), el Premi Catalunya (1999), el Premi Max (1999) i la Creu de Sant Jordi (2006).

Si vols veure totes les funcions del Circ Raluy, com arribar i comprar entrades, fes click AQUÍ.

carruatges_raluyDetall dels carruatges.
Circ_Raluy_Port_Vell_BarcelonaEls artistes del Circ Raluy durant la presentació.
Circ_Raluy_Port_Vell_BarcelonaWilliam Giribaldi, entrenador dels artistes, i Pep Garcia, mànager del circ.

Circ_Raluy_Port_Vell_Barcelona

Escrito por
Artículos relacionados
4 propostes per viure el Nadal als escenaris

4 propostes per viure el Nadal als escenaris

Ets d’aquelles persones que l’1 de setembre ja es posen l’All i want for Christmas is you de Mariah Carey, el Last Christmas o que escolten fins a l’infinit les […]

8 cites per celebrar Nadal a Barcelona

8 cites per celebrar Nadal a Barcelona

1. L’encesa dels Llums de Nadal  La inauguració oficial de Nadal comença cada 28 de novembre amb l’encesa dels llums, que il·luminaran els carrers de la ciutat fins al 6 […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!