Tres dramaturgs i directors molt vinculats a la passada temporada del Teatre Lliure signen un muntatge a sis mans: “La revolució no serà tuitejada”.
Jordi Casanovas, Guillem Clúa i Pau Miró han escrit tres històries curtes, amb els seus particulars estils, que es presentaran intercalades. Faran “un fresc sobre l’home contemporani, lliure i presoner gràcies a la revolució tecnològica, empès amb les seves paradoxes, pors i neguits a buscar una via pròpia de revolta”.
Segons Jordi Casanovas, amb el títol volen situar-se en el present, per reflexionar sobre la nostra relació amb els aparells tecnològics. “La permanent connectivitat que proporcionen aparells com les tauletes o els smartphones han canviat no només la forma que tenim de comunicar-nos entre nosaltres, sinó també la manera en la qual percebem la realitat i hi interactuem.“. L’espai escènic està ambientat en una Apple Store: “És un espai molt representatiu de la nostra època, i està relacionat amb la tecnologia de consum i la relació de les persones amb la tecnologia. Els productes Apple en els inicis suposaven una revolució, i ara suposen una homogeneïtzació”, deia Casanovas a la roda de premsa.
S’ESTRENA LA KOMPANYIA DEL LLIURE
Recuperar la companyia estable era un dels projectes que portava a la butxaca en Lluís Pasqual, director i fundador d’un Teatre Lliure que ja porta 38 anys d’activitat. Precisament va ser l’existència d’una companyia estable de joves actors, a la qual hi pertanyia el propi Pasqual, la que va permetre tirar endavant el projecte de teatre en els seus inicis. Lluís Pasqual veu en la Kompanyia una manera de recollir el patrimoni intangible de l’art de la interpretació, dirigint-se a totes les generacions d’espectadors.
De moment tenen previstos quatre espectacles: “La Revolució…”, “Moby Dick”, “El Caballero de Olmedo” i “Victòria d’Enric V”, que es presentarà al proper Festival Grec. A final de temporada s’hi incorporarà a l’equip de sis actors (Laura Aubert, Javier Beltrán, Paula Blanco, Pol López, Mima Riera, David Verdaguer) tres actors més, que seguiran a la Kompanyia al llarg de la temporada vinent.
CANVI DE NOM D’ÚLTIMA HORA
Tot i que l’espectacle ha estat pùblicitat com “La revolució no serà tuitejada”, en els darrers dies ha sorgit un nou nom per l’espectacle que l’equip artístic considera més encertat: “APPLE STORIES”. Els autors ho van explicar entre riures, com a curiositat, però als mitjans de comunicació presents a la roda de premsa ens va «encandilar». Igual que els pares que fins al moment de veure-li la cara al seu fill no li trien el nom, “La revolució no serà tuitejada” ha esperat fins al final per trobar EL nom, i haurà de conviure amb dos títols fins que el temps i els espectadors decideixin quin era el bo.
A vosaltres quin us agrada més?
Consulta les funcions, com arribar al teatre, preus i on comprar les entrades a la fitxa de l’espectacle.