Vides privades

18/04/2017

Una esplèndida comèdia sobre la relació de parella

La companyia la Brutal ha volgut fer una aposta per aquest text de l’escriptor britànic Noël Coward; es tracta d’un text escrit el 1929 i estrenat al King’s Theatre d’Edimburg l’any 1930 i que va fer pensar a Juan Cavestany que versionar aquesta obra era “un projecte d’arqueologia”.

Aquesta adaptació ha anat un pas més enllà que presentar una comèdia sobre la lluita de sexes i ha donat una mica més de profunditat i dramatisme a les relacions de parella que no acaben de trobar l’equilibri. Es distancia de l’original en el tractament de les relacions del matrimoni format per l’Amanda (Marta Marco) i l’Eduard (David Selvas) que s’han acabat divorciant i es tornen a retrobar al cap de dos anys, quan amb les seves noves parelles, Victor (Javi Beltrán) i Sílvia (Mima Riera), coincideixin en un Hotel de Begur.

Hi ha escenes en aquesta producció que buscant una “comicitat seriosa” poden resultar fins i tot ridícules i inversemblants, com podríem dir de l’escena del retrobament del matrimoni en les habitacions adjacents de l’hotel, o el moment de la trucada al timbre al pis turístic de l’Amanda, però que la qualitat de les interpretacions i la posada en escena salven amb nota oferint un conjunt que presenta més punts positius que negatius.

David Selvas reconeix que en tenien ganes per intentar demostrar que la comèdia no és necessàriament un “teatre de segona”. Tot i que no es coneixien, Juan Cabestany, dramaturg i director de cinema i conegut per la seva tasca amb la companyia Animalario, va acceptar fer l’adaptació de l’obra, que ha estat traduïda al català per la Cristina Genebat.

Una escenografia molt encertada de José Novoa i una posada en escena molt dinàmica, ha fet brillar unes interpretacions esplèndides dels quatre actors destacant a Marta Marco i David Selvas que ens han ofert una vessant còmica que no els coneixíem.

Si voleu llegir l’apunt original, només heu de clicar AQUÍ


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Vides privades

Vides privades

David Selvas, Marta Marco, Mima Riera y Javier Beltran protagonizan Vides privades una comedia sobre la química del amor del dramaturgo inglés Noël Coward. Una producció de La Brutal dirigida per Norbert Martínez y David Selvas

SINOPSIS

¿Qué pasa cuando tu nueva pareja te empieza a hacer preguntas sobre tu relación anterior? ¿Qué sabe? ¿Qué le has contado? Si esto ocurre el día que has decidido invitarla a un hotel rural con encanto, asegúrate de que tu ex-pareja no haya decidido hacer exactamente lo mismo. Una comedia sobre la pasión, un campo de pruebas sobre el amor el deseo y el sexo.

Vídeo

Fotos + fotos

Vides privadesVides privadesVides privadesVides privadesVides privades

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  Guifré Badosa Solé

  És simpàtica i interessant però, tot i que entenc que es tracta d’una obra amb dues parelles els actors es dediquen massa estona a “enrotllar-se”. Arriba un moment que un comença a mirar el rellotge pensant “be, ja porteu dos-tres minuts, seguim amb l’obra o us deixem una mica d’intimitat”?

  15/05/2017

 • 12345

  Isabel Moya

  Sobre les relacions de parella i com les vivim amb els nostres vicis, manies, “exs”, forma de tractar-nos, etc. Molt divertida i molt profunda a la vegada. 4 actorassos a dalt de l’escenari i una direcció fantàstica. Ja l’he vist 2 vegades!

  18/04/2017

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  Un vodevil sobre la lluita de sexes i embolics de faldilles sota un vel de seriositat on moltes de les situacions es queden massa a prop de resultar ridícules i inversemblants. Una història… que de tan absurda no m’ha semblat creïble. Una comèdia amb alguns moments divertida, en d’altres apunta temes interessants però que, en global, resulta un pèl irregular. Malgrat aixó, els quatre actors defensen molt bé la proposta. Dóna gust veure a David Selvas i a Marta Marco divertint-se en una comèdia d’embolics com és aquesta. En canvi, Mima Riera i Javier Beltrán han estat molt desaprofitats. Els seus personatges no hi ha qui els entengui i són merament anecdòtics. En definitiva, una comèdia que distreu però sense massa pretensions

  08/04/2017

 • 12345

  Norma Cabré

  Vaig anar a l’estrena i l’obra em va agradar molt. La Brutal canvia el registre però segueix dient coses, coses punyents que et fan pensar, però també riure,riure MOLT!!
  És una comedia super divertida, actual i directa al fetge!!!!

  Felicitats!!!!

  07/04/2017

 • Dolo Dulo

  Bona! Un tip de riure. Recomanable 100×100. Una bona comedia! Molt ben interpretada per uns actors còmodes i entregats, que ho donen tot a l’escenari!

  Felicitats sou BruTals!!

  07/04/2017

 • Dolo Dulo

  Vides privades m’ha fet riure molt. El guió molt interessant, posta en escena molt bona, músiques molt ben triades! He passat una estona molt divertida i també m’ha fet pensar…. Se m’ha fet curta i m’agradaria tornar-la a veure!

  Els actors (tots 4) espectaculars: Brutal et seguirem!

  07/04/2017

 • 12345

  Anna

  Gran duel a dalt l’escenari, ràpida i divertida però també inquietant. No us perdeu la oportunitat de veure 4 Grans dalt l’escenari amb un registre ben diferent del que estem acostumats.

  07/04/2017

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Quizás porque el plantel de actores de esta obra me atraía muchísimo e iba con muchas expectativas pero he salido del teatro un poco decepcionado…
  La obra va sobre parejas. ¿Qué pasa cuando tu nueva pareja te empieza a hacer preguntas sobre tu relación anterior? ¿Qué sabe? ¿Qué le has contado?
  En resumen… lío de falsas y enredos!!

  David Selvas y Marta Marco en estado de gracia con sus personajes. Me he reído bastante con ellos. En cambio Mima Riera y Javier Beltrán muy desaprovechados. Sus personajes no hay quien los entienda y son meramente anecdóticos. Como la historia… que de tan disparatada no me ha parecido creíble. Una pena…

  29/03/2017

 • 12345

  lilian lobo mazon

  És molt divertida, amb grans actrius/actors i un guió gamberro. Es fa curta. Molt recomanable per a tothom.

  28/03/2017

Artículos relacionados