Un cop l’any: Àngel Llàcer

12/11/2017

Un cop l’any

Bernard Slade vas escriure Same time, next year el 1978 i va estrenar-se el mateix any a Broadway protagonitzada per Ellen Burstyn (que repetiria en la versió cinematogràfica al costat d’Alan Alda) i Charles Grodin. Dos amants es troben un dia a l’any al mateix hotel des de 1951 fins el 1975. Llàcer trasllada l’acció de Califòrnia a La Rioja i de mitjan segle XX a finals del mateix segle.

Sovint es denosta el teatre comercial (entès com a teatre popular, per a tots els públics, o per a tots els tipus de públic) en nom d’una suposada intel·lectualitat que no fa si no confondre’s amb allò que fa referència a l’essència de l’experiència teatral, és a dir, dur la vida a l’escenari, emocionar i transformar, si es pot, el públic. Un cop l’any cal circumscriure-la en aquesta categoria de teatre popular que posa els seus esforços a divertir els espectadors, que no és poc, i que, per tant, prova per tots els mitjans de no avorrir.

El problema de l’obra és que en l’afany de divertir acaba apostant per acudits gastats que, malgrat tot, asseguren el tret amb el públic menys acostumat a d’altres registres. Per als que pensem que el teatre ha de ser inesperat, el poc risc per a assolir ojectius tan legítims i necessaris com els que hem comentat més amunt acaba essent un llast insalvable.

La feina de David Verdaguer i Mar Ulldemolins és poc matissada, potser fruit d’una direcció d’actors no prou destil·lada, i acaba donant com a resultat interpretacions exagerades que semblen remetre a un teatre antiquat que es regeix per fòrmules poc el·laborades.

 

 

 


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Un cop l’any: Àngel Llàcer

Un cop l’any: Àngel Llàcer

Después de tres temporadas seguidas de éxito absoluto con espectáculos tan diferentes como “Molt soroll per no res” i “El Petit Príncep”, Àngel Llàcer vuelve a la dirección con esta comedia romántica protagonizada por dos de los actores de la escena teatral del momento, Mar Ulldemolins i David Verdaguer.

SINOPSIS

En el año 1975, después de pasar la primera noche juntos en un hotel, dos amantes deciden seguir con su relación en secreto: sólo se encontrarán una vez al año, el mismo día, en la misma habitación, mientras el resto de su vida sigue con sus matrimonios e hijos.

Durante el transcurso de los siguientes 25 años tendrán que afrontar la evolución que experimentarán sus respectivos hogares y, al mismo tiempo, adaptarse a los cambios sociales e históricos que también afectarán a sus vidas.

“Un cop l’any” es la adaptación de “Same Time, Next Year”, un espectáculo original de Bernard Slade que triumfó en los años 70 en Broadway popularizado en todo el mundo gracias a la película de mismo título protagonizada por Ellen Burstyn y Alan Alda.

Fotos + fotos

Un cop l’any: Àngel LlàcerUn cop l’any: Àngel LlàcerUn cop l’any: Àngel LlàcerUn cop l’any: Àngel LlàcerUn cop l’any: Àngel Llàcer

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Una historia sencilla: una pareja despierta en una habitación de hotel después de una noche de pasión habiendo sido infieles a sus respectivas parejas. Los amantes deciden reunirse cada año, el mismo día, en la misma habitación para seguir con la relación para luego volver a sus vidas con sus respectivas parejas.

  Tengo que reconocer que en los primeros 20 minutos de obra he pensado “la típica comedia coñazo”, pero poco a poco según iba avanzando la trama la cosa ha mejorado. Y mucho! Los personajes evolucionan (sobretodo ella), las conversaciones son más maduras, las vidas de los protagonistas se encrudecen… y al final he salido encantado del teatro con un buen sabor de boca y comprobando que no todo es lo que parece.
  Bravo para el equipo de caracterización. Genial ver el paso del tiempo (y de estilo) de los protagonistas

  14/11/2017

 • 12345

  Rosa

  La disfruté mucho. Agradezco la adaptación española que la acerca mucho más a nosotros.

  17/11/2017

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  Una comèdia romàntica dirigida per un Àngel Llàcer que torna a demostrar la seva gran sensibilitat com a director aixis com ha sabut portar el relat amb precisió i bon sentit del ritme omplint de cor i ànima l’habitació d’un hotel on els seus protagonistes comparteixen sexe, conflictes, amor i altres complicitats. Una autèntica delícia, divertida, desenfadada i amb un humor brillant. I per saber més només heu d’entrar a http://www.gaudintdelteatre.cat

  02/12/2017

 • 12345

  Jordi

  Mireu, no…. Que Àngel Llàcer es quedi amb ellà a Antena3 fent els seus xous televisius i que descansi una temporada de dirigir teatre. Quin cansament tirar de noms coneguts x fer funcionar espectacles. I si triem bons espectacles que funcionin sense noms? Massa feina, no? La meva puntuació 4/10.

  13/12/2017

 • 12345

  Maria Casas

  Entretinguda i ben feta.

  30/01/2018

 • 12345

  Hebert

  Els millors capítols de les sèries acostumen a ser els pilots. Si no funcionen, difícilment el que vingui després serà millor. A UN COP L’ANY és al revés. L’inici és tan fluix, que si fos TV, hagués canviat de canal als 10 minuts per no seguir perdent el temps amb un protagonista sobreactuat –quant de mal ha fet el personatge prototípic de Woody Allen- i una protagonista que sembla de decoració.

  I hagués estat un error. La proposta millora, amb tendresa, humor i un xic de drama (el millor fragment, per mi).
  Una parella de casats té una aventura de cap setmana i decideixen repetir-la cada any. Veiem el passar de les dècades, es juga amb la nostàlgia (si bé no se li treu tot el suc possible) i , especialment, l’evolució ‘aquesta peculiar relació i personatges durant dècades.
  L’escenografia és senzilleta i massa estàtica (sí, els hotels no canvien cada any, però…), millor aconseguit el vestuari i no tant les perruques.
  Si bé la direcció ha optat per interpretacions força lineals en la banda alta de l’exageració, el cert és que omplen de calidesa aquella freda habitació, milloren a cada trobada, funciona molt bé alguna escena còmica de ritme frenètic, i quan toca drama, està ben tractat.

  18/02/2018

Artículos relacionados

'Un cop l'any', tres dècades d’amor

'Un cop l'any', tres dècades d’amor

20 novembre 2017

L’actor i director Àngel Llàcer, després del recent èxit de muntatges com Molt soroll per no res o El petit príncep, torna a dirigir per oferir-nos una comèdia romàntica sobre […]

Leer más... r