Röbota (servitud)

4/04/2019

Què vol dir ser persona?

Mar Pawlowsky, ens presenta la seva primera obra escrita: Röbota, un distòpic futur on l’Eva ha d’enfrontar-se als seus obscurs desitjos. Una societat on les relacions heterosexuals estan prohibides per culpa de la sobre població.

A partir d’una escenificació futurista, amb un joc de dues cortines blanques, la companyia El Eje ens planteja una posada en escena amb un moviment corporal molt característic. És en les escenes claus on els protagonistes són els cossos i no les paraules. Una actuació molt destacable d’Eric Balbàs, dins la pell (si és que tenen) d’un robot.

Maria Hernandez ens porta fins a un final tràgic, carregat de crítica, on la gent comença amb aplaudiments secs carregats d’emocions i dubtes; escèptics. Un epíleg que busca la destrucció d’aquest aparent futur, esquitxat de molt present.

Què passa quan converteixes les persones en objectes? Quina és la concepció que tenim de l’amor? Una aposta atrevida, per l’escassetat de ciència-ficció al món teatral, però molt ben resolta i necessària.


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Röbota (servitud)

Röbota (servitud)

La compañía El Eje y el Tantarantana presentan, en el marco del proyecto de apoyo a la creación El Cicló, Röbota (servitud), una pieza de ciencia ficción futurista y distópica.

Sinopsis

En una sociedad donde las relaciones heterosexuales están prohibidas por ley para alcanzar un absoluto control de la natalidad (la sobrepoblación mundial es alarmante y los robots ya hacen casi todos los trabajos que hacían las personas), hay lugar para el amor?

Fotos

Röbota (servitud)Röbota (servitud)Röbota (servitud)

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • Isabel Blanch Miralles
  12345

  Felicitar a l’autoría, direcció i als actors. L’obra ens parla de la incomprensió i falta d’acceptació de les relacions diferents, en un mon distópic i futurista.
  El maquillatge, vestuari, guio i en especial l’actuació, fan que robötica sigui una de les millors obres de “EL EJE”.
  Enhorabona i seguiu així.

  06/04/2019