Reconstitution

Una opinión de Xavi Pijoan
Xavi Pijoan
Reconstitution
10/02/2019
El temps retrobat

Reconstitution conta la història d’un fracàs anunciat, conegut a la bestreta. La peça que Rambert ha escrit per encàrrec de Véronique Dahuron camina per on també ho fa La recherche… proustiana, a la busca d’una sensació primigènia, però des d’un cos envellit i una vida a les espatlles. Un viatge que ha de ser necessàriament infructuós perquè és incompatible amb l’experiència vital.

La parella protagonista se cita en un espai que han llogat per a reproduir les circumstàncies del primer encontre, i Rambert imagina una escenografia freda, que recorda un quiròfan, buit de sentimentalisme. El teatre i els seus elements constitutius es fan present, els fan presents els personatges, no se n’amaguen, perquè el fet teatral serà, en última instància, l’espai de la reconstitució.

Allò que no permet la vida, la reconstitució d’una sensació que el passat ha engolit, ho fa possible el teatre, de la mateixa manera que ho feia l’escriptura a El temps recobrat. El teatre, com a representació de la vida, és reconstitució en sí mateix, i Rambert, com a director crea les circumstàncies adequades per a tal cosa, per tant, aconsegueix allò que no pot aconseguir la parella protagonista. En aquestes circumstàncies, la parella podrà mirar de lluitar per a la seva dignitat física i moral.

Véro Dahuron i Guy Delamotte duen a terme una interpretació descomunal, exempta d’artifici, en què des del primer moment converteixen l’espectador en còmplice, desperten el desig en l’espectador, el desig de saber, de creure’s el que està passant, o de voler fingir que s’ho creu (en això consisteix el pacte, no?).

El Festival Oui! ha permès Barcelona veure una obra clau dels últims anys que forma part de la cartografia del teatre europeu contemporani.

 

Todo lo que necesitas para ir al teatro

Reconstitution

Reconstitution

Reconstitution es un texto de Pascal Rambert, uno de los autores franceses y directores más importantes de los últimos años. Escribió este texto después de conocer los dos actores que dirigió.

Sinopsis

Dos personas que se han querido se encuentran para reconstituir el momento en el que se conocieron y las consecuencias que este encuentro tuvo en sus vidas hasta el día de hoy.

Vídeo
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
Sé el primero en dejar tu valoración
Artículos relacionados
Dues estrenes en exclusiva protagonitzen la 3a edició del Festival de Teatre en Francès

Dues estrenes en exclusiva protagonitzen la 3a edició del Festival de Teatre en Francès

18 Desembre 2018

Com en cada edició, l’ Oui! destaca per la seva vocació de donar suport a les noves generacions de dramaturgs, així com per formar part de l’agenda d’autors i directors de […]

Únete a TB
Hay que ser usuario de Teatre Barcelona
¡Únete, es gratuito! Ya somos más de 80.000

¿Ya estás registrado?

He olvidado la contraseña

Crear usuario

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.