Una opinión de Carles Armengol Gili
Carles Armengol Gili

Pulmons

Pulmons

31/01/2014

Els factors de l’èxit sorpresa

Un actor, una actriu, un llit i un text intel·ligent i còmplice. Tot això és el que es necessita per obtenir l’èxit sorpresa de la temporada. Un èxit que es deu a molts factors, però sobretot a la proximitat d’un argument i d’uns diàlegs que ens ajuden a estimar i/o odiar uns personatges que s’assemblen molt a uns amics nostres, a uns familiars… a nosaltres mateixos… Marilia Samper, i molt especialment els actors Carlota Olcina i Pau Roca, s’esforcen perquè ens creguem aquesta història, sense estridències, sense carregar les tintes. Només amb sinceritat, humilitat i la convicció de que s’està connectant amb l’espectador.

L’única cosa que podríem trobar al text, posats a buscar-li alguna cosa, és que s’allarga una mica massa en la resolució i acaba resultant excessivament ambiciós. Sense revelar res de l’argument, només diré que no calia anar tan enllà. L’epíleg m’hi sobra, tot i que és emotiu i deixa un nus -potser innecessari- a l’estómac.


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Pulmons

Pulmons

“Podría volar a Nueva York y volver todos los días durante siete años y, aún así, no estaría dejando una huella de carbono tan grande como si tuviera un hijo. Diez mil toneladas de CO2. Este es el peso de la Torre Eiffel. Estaría dando a luz a la Torre Eiffel.”

En un momento de ansiedad global, terrorismo, cambio climático e inestabilidad política, una joven pareja contempla tener un hijo. Si lo piensan demasiado, no lo harán nunca. Pero si no lo piensan bien, podría ser un desastre. Quieren tener un hijo basándose en las razones correctas pero … ¿cuáles son las razones correctas? Y ¿Qué será lo primero que se destruirá, el planeta o la relación?

La obra de Duncan Macmillan da voz, a través de dos personajes imperfectos pero profundamente humanos, a una generación para la que la incertidumbre es una forma de vida.

Vídeo

Fotos

PulmonsPulmonsPulmonsPulmons

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • Carme MS
  Carme MS
  12345

  Ahir teatre del gran en un teatre petit -Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia-. “Pulmons” de Duncan Macmillan.
  El Pau Roca i la Carlota Olcina fan una feina espectacular. Als 2 min. de començar l’obra ja va desaparèixer tot i només els veia i escoltava a ells dins l’escenari. Estava totalment immersa dins l’obra. Entranyable, divertida, tràgica, actual. En fi 1000% recomanable. Llàstima que acabi el dia 15. Hauria d’estar molt més en cartell, perquè molta més gent tingués oportunitat d’anar al teatre i gaudir d’aquesta magnífica obra.

  13/06/2014
 • Laura SP
  Laura SP
  12345

  Ha sido una obra que te engancha desde el principio…con momentos de dulzura…con otros más tensos…como la vida misma! El tema que tratan o mejor dicho los muchos temas que tratan, son reales, palpables,… como aire que entra en “pulmons”. Una obra que a nadie podrá dejar indiferente. Los actores con una magia increíble entre ellos y llevando la historia en escena. Totalmente recomendable!

  02/06/2014
 • Mr. Buyère
  Mr. Buyère
  12345

  Una obra propera, honesta, humana, que toca temes d’actualitat fervent, que arriba a qualsevol espectador de qualsevol edat on el punt clau radica en l’actuació de Pau Roca i Carlota Olcina, dos actors compromesos, que s’hi deixen les restes per donar personalitat i vida als personatges.

  16/05/2014
 • NEUS MÒNICO FERNÁNDEZ
  NEUS MÒNICO FERNÁNDEZ
  12345

  Un duet amb molta química.Una Carlota Olcina espectacular !!!!!!.
  Una obra divertida,actual ,on en molts moments ens veiem reflexats davant d’un mirall.
  La recomanem a tothom.
  La sala plena i aplaudiments interminables.

  13/01/2014

Artículos relacionados

Pau Roca: “Fem un esforç brutal perquè vingui més gent al teatre”

7 Gener 2015

Sixto Paz va estrenar el gener passat Pulmons, de Duncan Macmilian, i va omplir la Sala Beckett funció rere funció. Al maig hi van tornar amb el mateix èxit i ara, després de girar per diferents localitats catalanes, arriben al Teatre Lliure amb moltes entrades venudes. Recuperem l’entrevista que vam fer a Pau Roca, actor i productor de l’obra.

Leer más... e