Una opinión de Xavi Pijoan
Xavi Pijoan

Ovelles

Ovelles

5/06/2018

La vida i res més…

La vida i res més… que no és poc, és el que ens ofereix Ovelles. L’època daurada del cinema clàssic es caracteritzava per donar la impressió que la càmera no existia, amagar l’artifici i crear la sensació de realitat. Aquesta ha estat la opció d’Alonso i Marfà a l’hora d’escollir el to de la posada en escena. Som en temps de convivència entre allò que sembla que anomenarem definitivament “teatre teatralitzat” i aquest teatre naturalista, l’aposta dels directors d’Ovelles reeixeix i de quina manera.

La construcció dels diàlegs i dels silencis, de les pauses, dels gestos… són una feina d’orfebreria de posada en escena, de direcció d’actors i, per suposat, d’escriptura d’un text que funciona com un rellotge suís. Als qui ens costa que ens arrenquin la rialla al teatre, tenim cert sentiment de culpa, complexe de seriots, que pot veure’s curat, durant una estona si més no, per un text farcit de comicitat, i per la precisió en l’execució per part de dos actors i una actriu que acometen les rèpliques amb la intensitat que demana cada escena, ni més ni menys.

Ovelles és una mirada a la Barcelona d’avui, i als barcelonins, i probablement als ciutadans de tants llocs que afronten de manera acrítica allò que es troben en el seu dia a dia, potser perquè no tenen cap altra opció. El resultat final és una invitació a la pausa que segurament cal que ens concedim per a pensar si ens agrada allò que fem i si estem contents amb nosaltres mateixos.

Cal anar a La Flyhard perquè serà difícil tornar a trobar l’oportunitat de gaudir d’una comèdia tan brillant com ho és Ovelles.

 


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Ovelles

Ovelles

Ovelles es un espectáculo escrito y dirigido por Carmen Marfà y Yago Alonso y protagonizado por Biel Duran, Albert Triola y Sara Espígul / Gemma Martínez.

Sinopsis

Tres hermanos de Barcelona reciben como herencia 452 ovejas de diferentes tipos (150,6 por cabeza). Tienen muchas dudas de qué pueden hacer. Quedan para discutir qué harán con las ovejas y se supone que cada cual tiene que aportar una propuesta. Pero sólo ha pensado el hermano grande. Cada día que pasa pierden dinero alimentando las ovejas, así que la decisión se tiene que tomar rápidamente. De esta reunión tendrá que salir la solución definitiva pero ponerse de acuerdo no será fácil.

Fotos

OvellesOvellesOvellesOvelles

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • Edu Alcaniz
  Edu Alcaniz
  12345

  Es muy buena. Divertida y los actores lo han hecho genial. El guión ha sido estupendo.
  5 aplausos. el sistema no me deja ponerlo.

  17/09/2018
 • Edu Alcaniz
  Edu Alcaniz
  12345

  Es muy buena. Divertida y los actores lo han hecho genial. El guión ha sido estupendo.

  17/09/2018
 • JOSEP OLIVA SASÉ
  12345

  La Sala Flyhard és un referent crec per a tots el que sovint anem al teatre, que el que allà veurem no ens decebrà i avui amb aquesta comèdia escrita i dirigida per Yago Alonso i Carmen Marla un còp més, s’ha complert. Ens parla de tres germans que tot i que tenen bona relació, la comunicació entre ells és molt escassa. A causa d’una herència que els ha deixat un tiet que vivia en un poble molt petit de la província de Terol, es veuen obligats a reunir-se per tractar aquest tema. Aquesta trobada tot i que se’ns presenta en clau d’humor i amb moments molt però molt divertits treu a la llum un munt de reflexions, el poc que saben els uns dels altres, el que els ha afectat la crisi econòmica, les seves crisis de parella, l’homosexualitat , els seus fracassos i exits laborals i altres més que ja descobrireu anant a veure-la. Una bona i mil·limetrada posada en escena i una escenografia senzilla però molt efectiva i és que a l’espai escènic de la sala no se li pot demanar més. Pel que fa a la interpretació Biel Duran, Gemma Martinez i Albert Triola estan immensos i fan tan creïbles els seus personatges que dubtes si estàs veient una obra o estàs davant d’una situació real, que n’hi ha, i moltes. Un imprescindible que recomano no us perdeu si voleu gaudir i molt.

  11/06/2018
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  12345

  Si hay algo que me encanta de las obras de la Sala Flyhard son su frescura y su buen hacer.
  Comedia divertidisima en la que 3 hermanos se reúnen para decidir qué hacen con 512 ovejas que han heredado tras la muerte de sus padres.
  Al principio todo son alegrias, pero que pasa cuando la herencia es una manzana envenenada que va a traer más problemas que alegrias? La tragedia está servida.
  Los actores maravillosos y divertidos. Qué buen rato hemos pasado!

  07/06/2018
 • Elisa Antiga
  Elisa Antiga
  12345

  Primer de tot, la sala em va semblar molt acollidora e íntima. Mai havia estat a un lloc igual. Em va agradar. L obra em va fer desconectar totalment. I això es bó. Entretinguda que fa que estiguis pendent en tot moment del que va succeïnt. Bons actors. Gràcies

  27/05/2018
 • s
  s
  12345

  Obra fresca y divertida,se hace corta,no os la perdais¡¡¡¡

  24/05/2018

Artículos relacionados

La Flyhard presenta la nova temporada

La Flyhard presenta la nova temporada

20 Juliol 2018

La Sala Flyhard ha presentat ja la programació de la nova temporada 2018/19. Entre els seus objectius, estan el de promoure el teatre català contemporani, donar veu a les autores […]

Leer más... n