Dones en temps de guerra

Llum trencada

Llum trencada
06/02/2020

Des del passat 30 de gener i fins al 9 de febrer, a la sala Àtic 22 del teatre Tantarantana es representa Llum trencada, un espectacle dirigit per Pere Fullana i elaborat a partir del llibre Dones republicanes: Memòria de la Guerra Civil a Mallorca, de l’escriptora illenca Margalida Capellà.

Catalina Florit, Irene Soler i Marina Domínguez Nicolau són les tres actrius encarregades d’encarnar nenes, noies i dones trencades per un punt encara molt cruent de la història del país: la Guerra Civil espanyola. Així doncs, escenificant testimonis reals donen veu a dones que van patir les conseqüències del conflicte bèl·lic en primera persona.

Els falangistes van apoderar-se de Mallorca poc després del cop d’estat, però les represàlies no van ser pas menors que a d’altres territoris. L’escenografia, molt senzilla –tres cadires, una tauleta i nombroses fotografies–, és del tot suficient per fer calar a fons el sentiment que transmeten les històries explicades al llarg de setanta minuts.

Iguana Teatre exporta a Barcelona per pocs dies aquest espectacle de petit format, guanyador del Premi Ciutat de Palma d’Arts Escèniques 2018. En ocasions anteriors la companyia mallorquina ja ha mostrat interès per retratar el que envolta la Guerra Civil amb altres espectacles com Mar de fons, que també es va poder veure a la capital catalana fa pocs mesos.

← Volver a Llum trencada

¡Enlace copiado!