Fresca, divertida i esbojarrada

Kràmpack

Kràmpack
17/09/2019

La Companyia l’Idiota va estrenar “Kràmpack”  l’any 1994 dins el Festival de Teatre de Sitges, va fer quatre temporades a la Villarroell, es va programar a Madrid i part de l’estranger, es va fer un remake al País Basc i en el 2000 una versió cinematogràfica.

L’espectacle original el protagonitzaven  Joel Joan, Jordi Sánchez, Mònica Glaenzel (i després Ester Formosa) i Eduard Fernández. La nova versió la protagonitzen l’Àlex Ferré, Mikel Iglesias, Jaume Casals i Lídia Casanova.

La Companyia l’Idiota pren el nom definitiu de Kràmpack al 1994 de la mà de Mònica Glaenzel, Joel Joan, Jordi Sànchez i Elisenda Alonso, degut a l’èxit de l’obra teatral “Kràmpack”.

Ahir a la sortida vaig escoltar dir a la gent que “Kràmpack” és com un capítol de la sèrie televisiva “Plats bruts”. Estan equivocats, va ser Plats bruts que va sorgir a l’any 1999 arrel de l’èxit de l’obra teatral “Kràmpack” .

El que sí es del tot cert, és que els actors d’aquesta nova producció han copiat, literalment, molts dels tics i expressions que tan caracteritzen als actors del  primer muntatge, sobretot el personatge d’en Xavi (Jaume Casals)i en Pau (Àlex Ferré) que ben bé semblaven els clons d’en Joel Joan i Jordi Sánchez. Suposo que hi haurà gent que això no els hagi agradat, per mi ha estat tot el contrari, la idea m’ha agradat, penso que és precisament això la clau de l’èxit d’aquest muntatge, a part de ser una manera intel·ligent d’arribar a un gran ventall de públic, en el que hi dona cabuda tant a fans i nostàlgics de la sèrie, com a un nou grup de joves espectadors, que tindran la oportunitat de descobrir que fa vint-i-cinc anys enrere ja es feia humor del bo.

Coses positives :

La direcció (Pep Anton Gómez) i la interpretació de tots tres actors ( Jaume Casals, Àlex Ferré i Mikel Iglesias). Genials!!! Tot i que en Mikel Iglesias hauria de treballar millor la projecció de la veu ja que des d’on estàvem asseguts (fila 10) moltes vegades no se l’entenia gaire bé el que deia.

Caldria millorar:  

La interpretació de l’actriu Lídia Casanova. Penso que hauria de treballar una mica més el seu personatge per tal de ser més convincent.

 

***/****

← Volver a Kràmpack

¡Enlace copiado!