Un futur esperançador

Joan Yago: El Futur

Joan Yago: El Futur
17/09/2019

El Futur neix d’un taller de creació que va fer Joan Yago amb alumnes d’Eòlia. El text és del mateix Joan Yago a partir de les improvisacions dels alumnes, de les seves experiències i també d’idees pròpies de l’autor que mai havien sortit a la llum.

El resultat són un conjunt de càpsules independents que ens mostren el poder de la imaginació quan es tracta de preveure què viuran les generacions futures. És molt interessant veure com van imaginar el futur les generacions anteriors a la nostra, i també com ens l’imaginem nosaltres des del moment present. Imaginar el futur requereix un anàlisi minuciós del present, un mirar “què tenim” per poder valorar “què tindrem”. En aquest sentit, tota l’obra deixa entreveure el treball col·lectiu de reflexió, de mastegar el material, de jugar-hi i divertir-s’hi.

Dins d’aquest conjunt tan heterogeni, hi ha tres càpsules que tenen la força argumental per convertir-se en obres senceres, ja que tenen la dosi justa d’humor i dramatisme que les converteix en peces brillants.

Són molt bones notícies que els tallers de creació de les escoles de teatre surtin fora de les aules i “competeixin” en qualitat amb obres de gent més consagrada. Hi podrà haver canvis generacionals als escenaris quan es deixi créixer (artísticament) i experimentar a la gent que ara comença. Es preveu un futur esperançador si no se’ls posa massa pals a les rodes.

← Volver a Joan Yago: El Futur

¡Enlace copiado!