Una opinión de Miquel Gascon Baz
Miquel Gascon Baz

Interiors

Interiors → Sala Atrium

14/05/2018

Una trobada que canviarà el destí de dues parelles

Una proposta escrita i dirigida per Concha Milla. “Interiors” és una obra amb una escenografia petita i un plantejament intimista, amb Muguet Franc, Patrícia MendozaAlejandro Bordanove i José Pedro Garcia Balada com a intèrprets.

És el segon espectacle en solitari de l’autora i, com el primer, REFRACCIONS, se centra en les relacions de la parella.

INTERIORS és la història de dues parelles que es troben per casualitat, dues parelles que es troben en un poblet i van a sopar.

La Sara i l’Hugo formen una parella estable i madura des de fa més de dos anys. Tots dos vénen de relacions anteriors complicades i han decidit caminar junts per cuidar-se i respectar-se. L’Àgata i el Simó són una parella que fa poc que van junts. El Simó és vint anys més jove que l’Àgata i la seva relació és alegre, vital i apassionada. El que pot semblar un sopar afable s’acabarà convertint en una nit on la relació de tots quatre canviarà per sempre. Però en realitat veiem tres parelles perquè dues persones són exparella, l’Àgata havia estat parella de l’Hugo, i les relacions entre ells són diferents.

Una trobada que farà trontollar el present de les quatre persones i els obligarà a prendre decisions. Tots quatre comencen d’una manera i acaben d’una altra. Com a la vida.

Una reflexió sobre els diferents tipus de parella, què amaguen o què s’amaguen, si la parella que tenim és la que volem i si la vida que vivim és la que volem viure… Una reflexió sobre la parella com una manera d’enfrontar-se a un mateix. Una reflexió que ens obliga a preguntar-nos si som realment sincers amb nosaltres mateixos i si tenim o no el valor per canviar les coses que voldríem canviar.

Una obra que posa l’èmfasi en els actors i les seves interpretacions, ja que la seva posada en escena posseeix una escenografia força senzilla, però mes que suficient, recolzada per un esplèndid tractament de llums, que a vegades serveix inclús com a canvi d’escena i de tempos.

Una dramatúrgia i direcció amb un gran treball de definició dels personatges i dels seus mons interiors. És en els actors on resideix tota l’acció dramàtica, en les seves mirades, els seus silencis, la seva compenetració i la delicadesa de les seves interpretacions.

Els quatre actors han estat esplèndids amb unes interpretacions molt i molt creïbles; ho puc assegurar perquè per sort estava situat a primera fila i podia veure els seus rostres a pocs pams dels meus ulls i en alguns moments m’he arribat a emocionar; malgrat tot, haig de reconèixer que em van atrapar especialment les interpretacions de les dues actrius, Muguet Franc i Patrícia Mendoza, potser perquè tenen un paper amb més riquesa de matisos i les han sabut aprofitar plenament.

També cal destacar l’especial importància la música que és el personatge que parla sense paraules, que marca el ritme i omple alguns silencis acompanyant els personatges.

No us la perdeu. Paga molt la pena.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en el següent ENLLAC


Todo lo que necesitas para ir al teatro

A partir de 12,00€

Comprar Entradas

Interiors

Interiors

Concha Milla escribe y dirige su segunda dramturgia en solitario, Interiors, una pieza sobre el tema universal de la pareja.

Interiors es la historia de dos parejas que se encuentran por casualidad (o quizás causalidad?) Y este encuentro hará tambalear su presente y les obligará a tomar decisiones. Los cuatro personajes tienen un recorrido dentro de la obra. Los cuatro empiezan de una manera y terminan de otra. Como la vida.

“Si la vida te da limones, haz limonada.”

Este espectáculo se estrenó en el Teatre La Gleva de BCN, en mayo de 2017.

Sinopsis

Dos parejas se encuentran una calurosa tarde de verano para cenar en el patio de una casa de un pequeño pueblo del Empordà. Sara y Hugo forman una pareja estable y madura desde hace más de dos años. Los dos vienen de relaciones anteriores complicadas y han decidido permanecer juntos para cuidarse y respetarse. Ágata y Simó son una pareja que hace poco que están juntos. Simó es veinte años más joven que Ágata y su relación es alegre, vital y apasionada. Las dos parejas quedan para cenar en casa de Sara una tarde de verano. Lo que podría parecer una cena apacible, se acabará convirtiendo en una noche en la que la relación de los cuatro cambiará por completo. Que Hugo y Ágata sean ex pareja quizá tiene mucho que ver. Pero también la reflexión y la valentía de enfrentarse cada cual con uno mismo y con lo que realmente quiere en la vida.

PRESENTACIÓN DE LA AUTORA

“Las cosas importantes son las que no lo parecen”
Mercè Rodoreda

Después de hacer Refraccions, donde hablaba de la rotura de una pareja, de la crisis personal cuando llegamos a los cuarenta, de la maternidad frustrada con una óptica y un ritmo de comedia romántica, tenía ganas de hacer una obra más tranquila y reflexiva. El tema, universal, de las relaciones de pareja se puede decir que es una constante en mí. Me apasiona.

Y tiene una razón de ser: es en la pareja donde colocamos los cimientos de todo lo que queremos ser en la vida. Con ella nos descubrimos, nos equivocamos, nos desesperamos, nos apasionamos y nos arriesgamos, si esta relación la construimos y la vivimos de una manera consciente.

No es fácil escoger pareja, cuando hablo de pareja me refiero a la persona que ha de caminar contigo largo tiempo, y cuando lo hacemos, sabemos que no es un camino llano pero, también, que vale mucho, mucho la pena transitarlo.

Es desde este punto que parte Interiors, mi segunda dramaturgia en solitario. Desde la reflexión y la serenidad de haber alcanzado una madurez personal donde las cosas se ven diferentes, donde la vida ya te ha dado varias veces y te has visto obligado a tomar decisiones, acertadas o no.

Concha Milla

Próximas actuaciones Ver todas las funciones (Calendario)

Fotos

InteriorsInteriorsInteriorsInteriorsInteriors

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  Hèctor Fibla Ferrà

  Notable obra que tracta amb naturalitat i un bon treball dels quatre personatges sobre les relacions de parella i el que comporten.

  28/05/2018

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Ahir em vaig estrenar amb el Teatre la Gleva inaugurat fa 7 mesos i no ho podia fer de forma més encertada. Vaig estar veient aquesta obra escrita i dirigida per Concha Milla, la segona que escriu després de Refraccions que vam poder veure a la Flyhard. Es tracta d’una comèdia dramàtica que ens parla del desamor i la parella. Tot transcorre en una casa d’estiueig i dues parelles que casualment o no? es troben per sopar és l’inici d’un seguit de desencontres que ens condueixen per sinuosos camins fins a arribar al desenllaç. I en aquest recorregut es plantegen una sèrie d’interessants reflexions que arriben a l’espectador de manera pausada i amb llargs silencis que diuen més que la pròpies paraules. Una senzilla escenografia, però no cal més, acompanyada d’una perfecta il·luminació. Un cop més una excel·lent Patricia Mendoza a la que tantes vegades hem vist a l’Atrium, un magnífic treball de Muguet Franc a qui no recordava, un Alejandro Bordanove que broda el seu personatge d’Hugo i un fantàstic José Pedro García Balada. Molt recomanable i amb la seguretat que no us deixarà indiferents

  14/05/2018