La memòria i el record no sempre coincideixen

Estiu: Cia. La Fil·loxera

Estiu: Cia. La Fil·loxera
17/09/2017

L’obra “Estiu“ de la Cia. La Fil·loxera, escrita i dirigida per Helena Tornero que es pot veure aquests dies a El Maldà, la vaig veure fa un parell de mesos dalt d’un terrat situat en el Barri de les Tres Torres de Barcelona, dins la programació Terrats en Cultura; un projecte que va néixer el 2013 de la mà de l’associació cultural Coincidències.

Va ser tota una experiència, ja que precisament és dalt d’un terrat on transcorre la història d’aquesta obra.

És estiu. Tres germanes:  Antonia, Maria i Laura. Fa temps que no es veuen. Viuen en diferents ciutats. Un fet del passat, ocorregut durant la seva infantesa, va fer que les separessin .Han passat els anys, però la Laura, la germana petita, te necessitat de parlar-ne. El lloc de trobada és al terrat de la casa on es van criar. El record dels fets són diferents per cadascuna d’elles, tot i que el punt en comú és un fet dramàtic.

Iona Balcells, Lorena Hernández i Marina Collado són les tres actrius que interpreten aquestes tres germanes. Una lleidatana, una illenca i una barcelonina, amb tres variants fonètiques, que la Tornero aprofita per integrar-les dins la dramatúrgia i la interpretació.

Aquesta obra ens mostra de quina manera cada individuo gestiona la seva memòria davant d’un mateix fet, de com l’assimilen, i de com i de quina manera ens afecta la mateixa cosa. A Estiu se’ns plantegen tres versions d’una mateixa història; tres versions que deriven en una confrontació entre les tres germanes. I es que la memòria i els records no sempre coincideixen amb el que un percep o sent , per això la realitat és diferent per cadascuna d’elles.

Tot i que penso que la idea, el plantejament i el text són molt bons, i les interpretacions fantàstiques,  queden molts fils sense resoldre, com alguns detalls que penso que són necessaris d’aclarir, i no em refereixo a quina és la veritable realitat del que va passar, dons penso que la finalitat de la obra és un altre, però si queden moltes incògnites per resoldre.

Tot i així paga la pena d’anar-la a veure per gaudir de la magnífica interpretació de totes tres actrius.

← Volver a Estiu: Cia. La Fil·loxera

¡Enlace copiado!