Molt poètica i d’una gran bellesa plàstica

Els cors purs

Els cors purs
11/05/2016

Ahir dimarts dia 10 vam anar a una de les mal anomenades «funcions prèvies» (tot i pagar el mateix preu que les representacions «normals»), de «ELS CORS PURS» la nova proposta de La Perla 29 basada en l’obra del mateix nom d’en Joseph Kessel, i més concretament en el primer conte inclòs en aquesta obra: «Mary de Cork».

L’adaptació del conte “Mary de Cork”, feta per Oriol Broggi ens porta a l’escenari dues històries que s’entrellacen. A la primera, una trobada familiar al voltant d’una taula la nit de Nadal. Beuen, canten i omplen la nit de records del passat. En Gerald ha preparat un discurs solemne que el farà entristir i de tornada a l’hotel camina al costat de la seva dona, que sent molt llunyana. Neva. La dona plora al llit i li explica una malaurada història d’amor de la seva joventut que fins ara havia estat amagada al fons del seu cor. Ella s’adorm.

A la segona, en Gerard, no pot dormir i volarà en el record cap a la seva Irlanda natal i la seva infantesa. Ell és un nen, i els seus pares Art Beckett i Mary viuen el seu amor enmig d’una guerra civil. Estan en bàndols oposats i es troben d’amagat. Hauran de triar entre l’amor o els ideals. La neu cau per tot Irlanda. El nen tindrà un paper fonamental en el desenllaç.

Una acurada posada en escena que inclou projeccions, música en directe i actors i objectes enlairant-se, perquè segons ha explicat Broggi “quan s’està tan enamorat els sentiments s’han d’explicar així“. Els tres actors, Miranda Gas, Borja Espinosa i Jacob Torres, en aquest cas són narradors i personatges alhora. Estan acompanyats de tres músics.

Una obra segurament difícil per un determinat sector de públic, amb un text dur i una història encara més dura, que a nosaltres particularment ens ha agradat molt per la seva poesia i bellesa escènica.

Crònica sencera AQUÍ

← Volver a Els cors purs

¡Enlace copiado!