Novecento, la llegenda del pianista de l’oceà
13/11/2013
Els avantatges d’un bon text

Baricco sempre ha inspirat força a la gent de teatre. Tot i que aquest Novecento està basat en un monòleg creat especialment per a escena, fa poc també es va adaptar al llenguatge teatral la novel·la Oceà, i ja fa uns anys Lluís Soler, Jordi Boixaderas i Marta Marco van fer una lectura dramatitzada de la seva particular versió de La Ilíada. És més, aquest monòleg que ens ocupa avui no és la primera vegada que es representa a casa nostra, ja que es va poder veure en una proposta del grup basc Tanttaka Teatroa i també a mans de l’actor Jordi Bosch.

En aquesta ocasió tenim la oportunitat de veure un muntatge petit, íntim, fet amb pocs recursos i un gran respecte. La veritat és que amb molt poca cosa ens transportem al món que l’autor crea amb bellíssimes paraules. Una tela penjada, quatre  projeccions i molt poc atrezzo són més que suficients perquè l’actor Pep Jové -un veterà que hauríem de veure més sovint pels nostres teatres- desplegui el seu ofici i ens faci passar volant els 60 minuts d’espectacle. Recomanat pels que encara s’enamoren de les bones històries, i també per a aquells que gaudeixen amb un teatre senzill i imaginatiu.

Todo lo que necesitas para ir al teatro

Novecento, la llegenda del pianista de l’oceà

Novecento, la llegenda del pianista de l’oceà

Novecento es el pianista más grande que nunca haya tocado sobre el océano. Dicen que cuando toca el piano hace salir una música maravillosa, que nunca nadie ha podido escuchar antes. Cuando era un bebé, Novecento fue encontrado a bordo de un barco y, de hecho, nunca ha puesto los pies a tierra. Nunca. Y nadie sabe la razón. Esta es la historia de Novecento, una historia inusual explicada por su amigo, el trompetista de la orquesta del transatlántico. “No estás realmente jodido mientras tengas una buena historia y alguien a quién explicarla” -dice Novecento-. Y su historia quizás es la mejor que se puede explicar.

Vídeo
Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
Sé el primero en dejar tu valoración
Hay que ser usuario de Teatre Barcelona
¡Únete, es gratuito! Ya somos más de 80.000

¿Ya estás registrado?

He olvidado la contraseña

Crear usuario

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.