El millor treball escènic, fins ara, de La Calòrica

El profeta

El profeta
08/06/2016

La setmana passada vàrem tenir l’encert de poder assistir a l’estrena de «EL PROFETA» la nova proposta de la Companyia La Calòrica, que és sense cap mena de dubte, és la que més ens ha satisfet.

La Calòrica porta molts mesos treballant en aquesta proposta escènica i s’ha intentat documentar el més possible dels diferents temes que aborda aquesta vegada i ho fa seriosament, abandonant almenys de moment aquella pàtina de comèdia que havien tingut sempre els seus espectacles.

El que realment intenten aborda ara és «la defensa d’allò en el que creus», i per fer-ho segurament no et queda més remei, que convertir-te en una mena de «PROFETA», amb els teus seguidors i opositors.

Per parlar d’aquest tema, han treballat conjuntament tots els membres de la Companyia durant molt de temps, investigant en profunditat i històricament, els tres temes que han volgut abastar en la seva visió dels fets. Malgrat que la dramatúrgia s’ha anat modificant durant el procés de creació i també durant els assajos, la persona que ha posat el fill a l’agulla i que ha escrit les paraules definitives del text, ha estat en Israel Solà, que a la vegada ha dirigit la proposta.

Aquesta vegada els actors han estat solament tres: Aitor Galisteo-Rocher, Esther Lòpez i Júlia Truyol, amb unes interpretacions que sincerament han estat per treure’s el barret, amb un canvi de registre brutal, ja que ells interpretant tres històries diferents, que no expliquen de principi a fi, sinó que van intercalant escenes de les diferents històries durant tota la representació. Aquest aspecte és segurament el que més m’ha fascinat del seu treball.

Crec que el treball escènic de la Companyia La Calòrica, en aquest cas és excel·lent i malgrat ser un treball teatral de petit format, es mereix la meva màxima qualificació. Considero que és el millor treball, fins ara, de La Calòrica. Una proposta molt i molt recomanable.

Valoració sencera clicant AQUÍ

← Volver a El profeta

¡Enlace copiado!