Bruto… demòcrata, o traïdor ?

Bruto. El Poder o La Virtud

Bruto. El Poder o La Virtud
01/11/2016

Hem arribat !!! ….. l’últim dia però hem aconseguit encabir a la nostra agenda aquesta proposta de la Sala Fènix que no ens volíem perdre. Un treball sensacional de Felipe Cabezas.

Una habitació buida amb un únic somier contra la paret, una daga penjada una mica més amunt i un home assegut, encongit de dolor i de solitud. L’home és Bruto. Ha de prendre una decisió lluitant amb els seus sentiments en pro de la democràcia.

Un monòleg teatral inspirat en Juli Cèsar, l’obra de Shakespeare. Bruto s’enfronta al dilema d’assassinar a un dictador que amenaça amb tiranitzar Roma, una persona a la qual estima profundament i que a més és l’amant de la seva mare, tot i que no és el seu pare.
L’autora, Marcela Terra, ressalta el dilema emocional de Bruto que es veu obligat a escollir entre el sentiment i el deure i ens el presenta com un home profundament democràtic que la historia ha transformat en un traïdor.

Un text amb referències constants a la nostra realitat i als sistemes democràtics actuals. L’enorme i preocupant tendència dels governs d’arreu del món de derivar cap a sistemes totalitaris i repressius. L’enorme i preocupant incapacitat del poble que no és capaç de mostrar a les urnes el seu rebuig a una classe política corrupta i per contra, la torna a dotar de tot el poder.

Felipe Cabezas resulta molt convincent en la seva interpretació i expressa el batibull de sentiments que envaeix al seu personatge, l’enorme melangia recordant moments de la seva infantesa, la seva tendresa com a espòs i pare, el seu dubte davant d’una obligació autoimposada, la mateixa acció de l’assassinat, el remordiment posterior, la desesperació, el dolor …..

Una proposta que ens ha agradat molt. Esperem que ben aviat la tornin a programar.

Si desitgeu veure l’apunt sencer, només heu de clicar AQUÍ

← Volver a Bruto. El Poder o La Virtud

¡Enlace copiado!