Com es pot dir no, sinó es sap com fer-ho

Bomber(s)

Bomber(s)
06/05/2019

“Bomber(s)” és la primera obra de teatre de l’escriptor i dramaturg francès Jean-Benoît Patricot.

Ningú diria que va ser escrita fa uns 5 o 6 anys, cosa hauríem de preguntar-nos en quina mena de societat vivim, i que és el que no funciona.

“Bomber(s)” és un cop de puny a l’estómac, un relat basat en fets reals i malauradament del tot actual. Un text colpidor que ens parla sense embuts, sense cap mena de floritures, directe.

«Bomber(s)» ens mostra una part de la societat gens agradable, i ho fa sense violència ni alliçonament, sinó mitjançant el diàleg i la paraula.

L’origen de l’obra és la veu d’una noia davant d’algú(ns) que representa que tenen valors.

Els protagonistes no tenen nom perquè poden estar representat per diferents col·lectius i identitats, bombers, policies, frares,…gent limitada, dones, nens, avies,… És la història d’algú que no sap dir que no, i que no sap que pot dir no.

Un dia l’escriptor i dramaturg francès Jean-Benoît Patricot va llegir en un diari una notícia que el va impactar molt, de manera que la seva manera d’expressar el seu rebuig i fer-ho visible, va ser escrivint l’obra “Bomber(s)”.

En escena tres temàtiques: el sexe, el consentiment i les discapacitats.

Aquesta obra es va poder veure al Festival d’Avinyó de 2016 i es va representar com a lectura dramatitzada al  Oui!, Festival de T(h)eatre en Français al 2017. La versió que es pot veure al Teatre Akadèmia és la traducció que va fer Jordi Vilà al català, i que es va veure al Teatre Mar i Terra de Palma (Mallorca) al 2017.

Us recomano que no us la perdeu, és una joia teatral en tots sentits, text, direcció i interpretació. Les interpretacions de Mariantònia Salas i Salvador Miralles son senzillament magistrals. Aquest personatge li va valdre a l’actriu Mariantònia Salas el Premi a la millor interpretació femenina de les Illes Balears 2017.

IMPRESCINDIBLE !!!

← Volver a Bomber(s)

¡Enlace copiado!