La maternitat està sobrevalorada?

Austràlia

Austràlia
30/12/2023 - Espai Texas

Amb l’argument d’ aquesta funció, vam encetar una conversa amb una amiga. Una amiga d’aquelles per la que estaries disposat a fer qualsevol cosa… al menys així de primeres, sense pensar-t’ho gaire… Com l’Elena quan accepta donar-li un òvul a sa germana que viu a Austràlia per poder engendrar un fill. Boom!! La bomba s’ha activat.

I de cop es troba viatjant a l’altra punta del món amb la seva germana gran. Fa molt que no es reuneixen les 3 i entre elles comencen a aflorar converses pendents i d’altres més recents que esdevindran un carrusel de dubtes cada cop més puixant per l’Elena que fa que es replantegi la seva decisió de ser donant.

Quina relació esdevindrà amb aquest nadó , fill de sa germana, engendrat amb un òvul seu?
Serà evident el vincle especial entre tieta i nebot (mare i fill si ens ho volem mirar així) ?
L’Elena sap que no serà la mare ( s’ho vol creure), sap que no la parirà aquesta criatura però tindrà els seus gens…
Com s’ha de contemplar la futura relació familiar que esdevindrà?
Està sobrevalorada la maternitat?

Seria més fàcil ser donant anònim?  Cóm viure amb la incertesa si hi ha vides engendrades amb els teus òvuls?

La Laia no vol adoptar. Vol tenir un fill i no ha mesurat les conseqüències de demanar-ho a la seva germana petita.     I aquesta tampoc no ha meditat prou la magnitud de la resposta.
**
Austràlia ens planteja un tema delicat en clau de comèdia que ens parla de les relacions i els vincles familiars, de les motxilles que arrossega cadascú que en definitiva son les que ens fan triar el camí que prenen les nostres vides.

Una obra fresca amb diàlegs que es fan molt propers, que ens parla obertament dels prejudicis de la societat i que convida a reflexionar en una temàtica tan actual com necessària per moltes parelles.
Reconegut aplaudiment mereixen les 3 actrius (Ester Tort, Meritxell Huertas i Carme Poll) que estan de 10. I en especial la Meritxell Huertas, la germana gran que acompanya l’Elena en aquesta eixida i que posarà la nota d’humor a aquest cercle explosiu de sentiments entre germanes.

Escrita i drigida per Israel Solà, la seva proposta s’ inaugura en el nou EspaiTexas que inclou també dues sales de cinema. Un local molt acollidor que compta amb un petit bar a l’entrada.

 

← Volver a Austràlia

¡Enlace copiado!