“La realitat disfressada en forma de somni”

Alicia: Cia Menú Teatral

Alicia: Cia Menú Teatral
06/03/2017

 

Tots coneixem el conte  “Alícia al país de les meravelles”, una obra de literatura fantàstica escrita pel matemàtic, sacerdot anglicà i escriptor britànic Charles Lutwidge Dodgson, més conegut amb el pseudònim de Lewis Carroll.

 

El conte ens explica la història d’una noia anomenada Alícia que cau per un forat i es troba en un món de fantasia poblat per criatures peculiars i antropomorfes.

 

Aquest llibre està considerat com un dels exemples més característics de la literatura de l’absurd, i la seva estructura narrativa ha estat enormement influent, principalment en el gènere fantàstic.

 

Basant-se en els textos de “Alícia al país de les meravelles” i “Alícia a través del mirall” de Lewis Carroll, Pablo Ley ha construït l’obra “Alicia”.

 

Quin ha estat el resultat?

 

Un bon text. Uns actors que fan una feina de grup excel·lent. Una escenografia de Toni Giró molt original , on hi predominen els colors blanc i negre. Una direcció molt acurada. Bona il·luminació . Música en directe de la mà de Jorge de la Torre,…. En fi, un espectacle en el que no hi falta cap mena de detall.

 

A diferència del conte de Carroll, Pablo Ley ens presenta una Alícia contemporània, més propera i actual a nosaltres. La finalitat però, és la mateixa que la del conte: endinsar-nos, com si d’un somni es tractés, dins la ment d’aquest personatge.

 

Com a detall original veurem a tots els actors de la Cia Menú Teatral (nois i noies) en algun moment de l’obra interpretant el personatge de l’Alícia. De fet veurem a tots els actors interpretar de forma rotativa a tots els personatges del relat (el conill Blanc, el Barreter, l’eruga blava, el somriure del Gat Cheshire o la Reina de Cors).

 

L’obra igual que en el conte de Carroll, està format de petites històries independents lligades entre si d’una manera consecutiva ajudades de la música de Jorge de la Torre. D’aquesta manera podem veure a Alícia vivint una aventura diferent amb cada un dels personatges.

 

Mitjançant la manipulació d’objectes i el joc d’ombres, podem veure engrandir o empetitir a l’Alicia.

 

Alicia és un espectacle que combina coreografies, cançons, dansa, expressió corporal, manipulació d’objectes i interpretació.

 

Alicia és una obra plena d’històries que fan al·lusió a l’educació. Ens parla de vida frenètica i de les exigències dels adults, de la rutina en la que estem immersos, de la crisis d’identitat i de la intolerància.

 

Una proposta realment original.

 

***1/2

← Volver a Alicia: Cia Menú Teatral

¡Enlace copiado!