N’hi ha prou amb un sí o amb un no per trencar una amistat de tota la vida? Si algú ens ho pregunta el més probable és que ens agafi desprevinguts i el sentit comú ens faci dir que no, que una paraula (o una frase) no hauria de ser mai la causa del final d’una amistat. Per un sí o per un no, però, és la justificació lògica amb la qual, en cinquanta minuts, se’ns demostra per què allò que ens pot semblar insignificant és suficient per perdre la confiança en un amic.
Les persones es coneixen entre elles, s’entenen, s’agafen confiança, s’estimen, s’odien, es barallen, s’enfaden, es perdonen, etc. Què passa, doncs, quan has mantingut la relació d’amistat amb una persona durant molts anys? Que ja sigui perquè canvia o perquè arribes a conèixer-la profundament, potser un dia descobreixes que teniu idees diferents de la felicitat o, fins i tot, de la vida.
L’obra és la personificació del teatre de text, que demana a l’espectador la concentració absoluta en el sentit de les paraules per no perdre el fil, ja que, a més, l’escenografia i el moviment de les actrius per l’espai no ajuda gaire a centrar-se. És interessant, al sortir del teatre, intentar identificar-se amb la postura d’una de les dues amigues: som capaços de triar-ne només una?