La tristeza de los ogros

La tristeza de los ogros

De la historia real de Bastian Bosse y de Natascha Kampusch, Fabrice Murgia elabora un cuento negro para adolescentes. El espectáculo original fue en 2013 en el festival Temporada Alta. Ahora llega al Lliure madurado, multipremiado y con actores de aquí. Un adiós a la infancia.

Premio del Público y Premio Télérama del Festival Impatience 2010 – Odéon-Théátre de l’Europe.

Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Hèctor Fibla Ferrà

  Texto para remover conciencias, bien conducido por el personaje de la niña muerta, interpretado por Andrea de San Juan.

  12/02/2018
 • Josep OS

  Avui al Lliure he estat veient aquesta obra amb text i direcció del belga Fabrice Murgia. Arran de dos successos que van ocórrer al 2006 i que van tenir un gran ressò mediàtic, Bastian un estudiant alemany de 18 anys que va disparar als alumnes del seu institut i després es va suïcidar i Natascha una jove de la mateixa edat que va estar 8 anys segrestada i va escapar per distracció del vigilant. Murgia indagant en el bloc personal de Bastian (Nacho Sànchez) i entrevistant Natascha (Olivia Delcán) ha aconseguit que tots dos des dels seus refugis ens expliquin les seves dramàtiques històries fragmentades, les seves pors i les seves frustracions i que ens porta a reflexionar sobre el despertar del nen o adolescent que tots portem dins. Un tercer personatge una nena tètrica (Andrea de Sant Juan) que exerceix de mestra de cerimònies amb una barreja de candidesa i maldat i que està present en primer pla abans i durant tota la representació. Una escenografia minimalista i una magnífica posada en escena acompanyada d’audiovisuals, i una excel·lent interpretació per part dels tres actors. Una obra dura, pertorbadora que et colpeja a l’estómac i que surts al carrer bloquejat. i que no és per majories però que a mi personalment m’ha agradat i molt.

  11/02/2018
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Un cuento negro sobre adolescentes perdidos en su dolor, su desesperacion y su depresión. Cuento para adolescentes y para mayores.
  A través de las historias reales de Bastian Bosse, el adolescente que decidió masacrar a gente en su instituto y luego se suicidó y de Natasha Kampush la famosa secuestrada durante años la dramatúrgia nos sumerge en los pensamientos más oscuros de niños que pasan a ser adultos.
  Maravillosa caracterización y espacio sonoro.
  Imposible no salir del teatro pensando en si el entorno de esos chicos podrían haberlos ayudados a tiempo a superar sus miedos e inseguridades.
  Teatro necesario

  09/02/2018
Artículos relacionados
'La tristeza de los ogros' llega al Teatre Lliure

'La tristeza de los ogros' llega al Teatre Lliure

9 febrero 2018

La tristeza de los ogros llega al Teatre Lliure, una obra que explica los trágicos casos de los jóvenes Bastian Bosse y Natascha Kampusch. Con texto y dramaturgia del director […]