El crèdit

El crèdit

En nuestro civilizado mundo, cuando necesitas dinero vas al banco y pides un crédito. Si no te lo conceden te vuelves a casa, cabizbajo, pensando que las cosas están muy mal, que los tiempos han cambiado, que el crédito no fluye… Pero quizás hoy no. Quizás hoy, cuando te denieguen el crédito no te irás a casa con el rabo entre las piernas como un corderito. Quizás hoy mirarás al director de la oficina a los ojos, pondrás las cartas sobre la mesa y le dirás que hoy eres tú quien tiene la sartén por el mango y que si no te da el dinero piensas emprender medidas de fuerza, medidas realmente potentes. Nada violento, válgame Dios, eso no, pero hoy, si el señor director no suelta la pasta, iniciarás una acción definitiva que convertirá su vida en una catástrofe.

Vídeo
Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Raimundo Morte

  Una obra fonamentada en l’escriptura desperta, aguda i intel·ligent del Jordi Galcerán, amb un humor que de tant proper toca uns nivells de genialitat molt alts, dirigida amb una proposta que potencia el treball de dos molt bons actors i fa un bon ús de l’espai escènic, els temps, les modul·lacions de veus, gags…un bon ritme general, una direcció d’art fluixeta, això sí, però que sustentada finalment en el treball, sobretot, d’en Jordi Boixaderas, però en menor nivell (particularment per la sensació de no vivència que en el recitat automàtic del text de vegades em distanciava) de l’altre Jordi, que s’entenen i escolten molt bé, ens atrapa i guia per un desenvolupament tant absurd com lògic dintre de la pròpia lògica, on volem jugar-hi, i amb la petita pega «Galcerán» que també he trobat a les seves altres obres, d’un tancament que no està a l’alçada de la resta de la proposta. Tot i així, un molt bon regust d’una proposta que tot i funcionar comercialment no deixa de tocar temes humans interessants i ser un bon mirall dels valors que regeixen la nostra societat.

  16/10/2014
 • RutsenseH Cañas
  RutsenseH Cañas

  Indubtable que hi ha dos actors genials sobre l’escenari. I resultat d’això són unes interpretacions impecables; dos homes parlant cara a cara i tantejant-se constantment.
  Cal anar mentalitzat: vas a veure una obra basada en bancs i crítica econòmica! La sorpresa és quan descobreixes quina és la moneda de canvi amb la que sorgeix el procés. Moneda, que pretén ser l’única font no tangible per diners però, que històricament es tracta com a material bescanviable sense més. Cau en el tòpic.

  12/10/2014
 • Saloa Samper

  Genial, estupenda, sense alts i baixos, riure assegurat i dos actors fantàstics dels que no es pot esperar menys. 100% recomanable, una de les millors obres de teatre que he vist en anys

  08/04/2014
 • Xavier Jonama Escobar

  Fantàstic!!
  Un director d’oficina (Bosch) que es deu haver marcat moltes catxes en el seu currículum per arribar on ha arribat…posa de manifest la prostitució del sistema bancari que ens ha dut on estem avui! Un client (Boixaderes) que amb l’ús de la paraula, tant com a aval bancari com a medi de negociació crea els embolics necessaris per fer una molt bona comèdia i el més important, sortir-se’n amb la seva…. Afegint-hi correccions lingüístiques a paraules que tots hem fet servir algun dia, veient-nos-hi reflectits… A cada correcció riallada general!
  Cal dir que fins que t’habitues a l’escenari rotatiu on actuen aquests cracks tens una sensació de mini-mareig permanent. Passats aquests primers 5 minuts, a riure s’ha dit!

  20/01/2014
 • Josep Sanfeliu

  L’autor, el director i els actors fantastics, nomes els seus noms ja em van engrescar per anar a veure l’obra; i si a aixo hi afegim el titol, cap motiu per no anar-hi. A mi personalment, que soc de l’ofici que es representra a l’obra, el primer que em va agradar, ningu si había atrevit fins ara a fer-ho, es que a més de questionar el sistema financer, es questiona tambe al client, que amb les seves amenaces vol obtenir si o si el que ell desitja, sense preocupar-li el mal que por arribar a fer; fins ara el dolent sempre era l’empleat de banca, crec que «el credit» ens pot ajudar a reflexionar si tot es valid per aconseguir el que un vol; a partir d’aqui, contiuem criticant el sistema. Una bona estona de riure, sense deixar de reflexionar amb el que la gent estem disposats a fer per aconseguir els nostres proposits, i amb com es desmonta tot un mon individual, quan un mateix deixa de controlar-lo.

  04/11/2013
 • Marc Kamp

  Fantàstic text i fantàstica interpretació de Boixaderas i Bosch. Molt recomanable!

  05/10/2013
 • Jordi Olivé Vernet
  Jordi Olivé Vernet

  És i serà un gran èxit indiscutiblement. Jordi Galceran sap molt bé quins són els temes punyents en el dia a dia de la (falsa) classe mitjana, els utilitza intel.ligentment per acomodar-los al teatre costumista executat a la perfecció gràcies també a la bona direcció de Sergi Belbel. Ens carreguem els bancs i caixes en converses de cafè però a l’hora de la veritat no gosem ni a posar en dubte el bon funcionament d’un sistema capitalista que cada dia cau més avall. A més, la gent necessita la comèdia per viure -això també ho sap molt bé l’autor- i «et voilà» la clau de l’èxit: ajuntar actualitat punyent amb comèdia lleugera. Els dos actors fan un treball impressionant, potser un pèl massa gestual Jordi Bosch, i el pragmatisme de Jordi Boixaderas és comèdia pura.

  25/09/2013
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Tanto el autor, como la dirección y el reparto de esta obra ya aseguran que no vas a arrepentirte de gastarte el dinero en comprar la entrada para ver esta obra.
  Personalmente creo que va a ser una de las mejores comedias de la temporada. El público reía a mandibula batiente durante la hora y media que dura la obra.
  La locura que se desprende de esa sucursal bancaria y de ese señor que exige un crédito como sea crea situaciones hilarantes en la que es dificil no soltar una carcajada por lo inverosimil de las situaciones.
  Los actores están soberbios!! Aunque tengo que reconocer que es un poquitín desagradable ver a Jordi Bosch escupir saliva por litros cada vez que abre la boca. Lo siento pero era demasiado!!

  23/09/2013
Artículos relacionados

El Crèdit celebra 300 funciones con cambios

10 noviembre 2014

El día 16 de noviembre El Crèdit celebra 300 funciones, más de 120.000 espectadores y el cartel de «no hay entradas» prácticamente en todas las funciones. El texto de Jordi Galceran, […]

Una entrada teatral al nuevo curso

1 septiembre 2014

Se abre el telón… y aparece septiembre! Vuelve el trabajo, los anuncios de la vuelta al cole y los días cada vez más cortos. No nos ayudará suspirar ante un […]

Para todos los padres

10 marzo 2014

¡Se acerca el día del padre! Y ya sea por compromiso, para no dejar de recibir la paga, o porque «tu papi es el mejor del mundo», querrás hacerle algún regalo […]

El Crèdit flueix a La Villarroel

13 septiembre 2013

«No flueix el crèdit». Tots hem sentit mil i una vegades als mitjans de comunicació aquesta expressió, sense saber ben bé a què es refereix. Ara es converteix en el […]