Txèkhov, robòtica i realitat augmentada, a la Sala Àtrium

Redacció

La sala Àtrium recupera un clàssic d’Anton Txèkhov, Érem tres germanes amb adaptació de José Sanchis Sinisterra, en un muntatge que combina tecnologia audiovisual, robòtica, realitat augmentada i live cinema.

La proposta, dirigida per Raimon Molins, desdibuixa la frontera entre el teatre, el cinema i l’art digital: «És una proposta orgànica on la tecnologia és un actor més i alhora no acapara el protagonisme de l’escenari». Els actors i actrius, Anna Roy, Ona Borràs, Júlia Genís i Carles Roig, comparteixen escena amb càmeres robotitzades, cinema creat en viu dalt de l’escenari i efectes especials digitals que interactuen amb projeccions realistes. «El resultat és una proposta sorprenent, no només pel text de Sanchis Sinesterra, que revisita i actualitza el clàssic de Txèkhov, sinó per les possibilitats que demostra l’ús de la tecnologia pròpia del segle XXI», explica el director.

Per posar en marxa aquest espectacle el director i les actrius han hagut de treballar amb tècnics especialitzats en vídeo, so i efectes digitals: «Un dels actors enregistra en viu algunes de les escenes que s’utilitzen en l’espectacle, col·laborant amb un braç robòtic dirigit per control remot». La proposta es completa amb un altre element poc habitual: una casa de nines, que té molta presència a l’escenari perquè és on passen algunes de les escenes, sobretot flashbacks.

La història se centra en la històries de tres germanes atrapades en l’espai-temps que es veuen obligades a reviure el passat de forma gairebé obsessiva. Una reflexió sobre temes com el matrimoni, la infidelitat, el masclisme, la justícia social, la guerra, el pas del temps o la pròpia existència.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrito por
Redacció
Artículos relacionados
Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!