Teatre compromès i necessari a la nova temporada del Tantarantana

Rubén Garcia Espelta

El Teatre Tantarantana ha presentat la programació que conformarà la seva nova temporada: «Serà una temporada estranya» i «plena de propostes compromeses i necessàries» i marcada pels protocols de seguretat tan a sota com a dalt de l’escenari, afirma el director artístic de l’equipament, Ferran Murillo.

La nova programació del teatre està conformada per un total 19 propostes amb diferents línies que aposten per: la creació contemporània, amb diferents mirades poètiques i crítiques amb la societat que ens envolta; la creació jove, apostant de nou pel festival de teatre jove RBLS; el suport a les companyies, amb el programa El Cicló; la dramatúrgia catalana i internacional; o la programació familiar.

Jacob Torres, és un dels protagonistes de Els porcs també mengen verd

La temporada ha començat amb Preses de la Cia. Elles amb Preses, una obra inspirada en els llibres Les dones del Prat i la repressió franquista, d’autors Pratencs i Dones entre reixes de Neus Ribas, que recull de les vivències dins la Presó de dones de Barcelona i de dones provinents de la Colònia Americana del Prat. També es recuperarà El porcs també mengen verd de Andreu Rifé, una comèdia àcida sobre les pors i venjances portades al límit de les últimes conseqüències, que no es va poder estrenar la temporada passada, amb Jacob Torres, Àngels Bassas, Angel Roldán i Teresa Urroz. També hi destaquen peces com Bilderberg de Xavi Morató, una tragicomèdia amb aires de thriller que transportarà als espectadors a una reunió secreta amb les persones més influents del planeta on, segurament, es dibuixa el destí de la humanitat.

L’Ostra 28 són Xavi Morató, Adrià Escudero, Núria Florensa i Joan Scufesis

Pel que fa als textos amb autoria internacional hi destaquen obres com l’adaptació que ha fet i dirigit Ivan Campillo de La jove esposa de la novel·la de l’italià Alessandro Baricco, una obra que combina erotisme i divertides escenes de vida familiar amb reflexions sobre la vida o la mort. També tornarà a la graella l’èxit Germanes de Wajdi Mouawad, amb Mónica López i Lluïsa Castells, sobre la imprevisible trobada casual entre dues dones.

Mónica López i Lluïsa Castells tornen amb l’èxit Germanes

A la programació tampoc faltaran les propostes familiars o tot un clàssic del Tanta: Assajar és de covards, de la Cia Casa Real, una proposta que inclou cada nit dues lectures dramatitzades, una jam session actoral i un concert amb un equip artístic diferent.

7 anys de suport a companyies amb El Cicló

L’any 2014 el Tanta va estrenar aquest programa de suport a companyies independents i durant aquests 7 anys hi han participat companyies com La Calòrica, Dara Teatre o La Casa Real, entre altres. Les companyies seleccionades compten amb una residència de 3 anys i el compromís de programar el seu espectacle.

Aquesta setena temporada compten amb 5 companyies residents.

La companyia El Eje presentarà dues propostes: La segona Eva, una obra sobre la por escrita i dirigida per Marta Aran, i també recuperarà de la temporada passada Hey Hermana, una reflexió sobre com afectat el masclisme als clàssics, ficcions i contes que ens han explicat. La Pulpe Teatre, tornen després de l’èxit Negrata de Merda, amb un nou text de Denise Duncan: Colmenas, una història que parteix sobre l’amistat entre Edda i Enam, un mena buscat per la polícia. La companyia Produït per H.I.I.I.T estrenarà La meva violència, un text del dramaturg Llàtzer García inspirat en l’obra de John Osborne Look back in anger. Destination Moon és l’obra de Paradiso 99,un drama distòpic que explica la relació dos germans que viuen en un món apocalíptic. Finalment els Obskené presentaran un espectacle familiar que parla de la sexualitat dels animals: Els ocells ho fan; les balenes i les puces.

La companyia La Pulpe presenta La colmena al Cicló

Dins d’aquesta línia de suport a companyies El Tantarantana també presentat una novetat: les residències artístiques de temporada, amb les que volen donar un impuls final a projectes en desenvolupament.

A part del suport a les companyies, El Tantarantana també ha explicat totes les iniciatives que desenvolupa com a Fàbrica de Creació entre les quals hi ha el projecte d’internacionalització de dramatúrgies, el projecte d’educació i cultura que es fa amb els centres educatius del barri o el Projecte PIECE, de teatre comunitari que aquest any està enfocat en un treball artístic que es durà a terme conjuntament amb persones refugiades.

Consulta tota la programació del Teatre Tantarantana aquí.

PER: RUBÉN GARCIA / @RUGARCIAE TEATRE BARCELONA

 

Escrito por
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista y gestor cultural. Responsable de contenidos editoriales de TeatreBarcelona.com. Ha trabajo en medios como Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Artículos relacionados
Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

La escena de teatro infantil y familiar de Barcelona tiene una larga tradición: ¡aprovéchala, sácalos de casa y llévalos a uno de los muchos espacios culturales que programan espectáculos para […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!