Sílvia Pérez Cruz, Àlex Rigola i Les Impuxibles inauguren la primera edició del festival Clàssics

Rubén Garcia Espelta

Neix Clàssics, festival d’arts contemporànies i pensament, un nou certàmen que té la voluntat de reivindicar els clàssics de tots els temps. Aquesta iniciativa de La Casa dels Clàssics i Som*, amb la col·laboració de Grup Focus i «la Caixa», tindrà lloc en diferents espais emblemàtics de Barcelona del 18 d’octubre al 28 de novembre.

El Clàssics presenta 7 propostes d’artistes de diferents disciplines i 3 activitats exclusives, resultat d’un intens any de feina. Aquestes creacions neixen a partir de la conferència sobre la bellesa i els clàssics que l’escriptor Alessandro Baricco va fer la passada tardor a Barcelona, i a partir de la qual els artistes han estat treballant per tal d’articular un relat propi i genuí sobre què és, per a ells, la bellesa.

La intensió d’aquest festival és apropar els clàssics al públic general i reivindicar la vigència dels temes que es desprenen dels clàssics de la literatura. “La Casa dels Clàssics volem reivindicar la importància dels clàssics, fer activisme sobre els clàssics com si es tractés d’una espècie en perill d’extinció, volem que surtin del món lletraferit i que parlin a tothom; volem posar els clàssics al centre de la cultura perquè ens ajudin a pensar el present amb profunditat i ens inspirin de cara al futur”, ha apuntat Sira Abenoza, directora de La Casa dels Clàssics.

En aquesta primera edició del festival, trobarem iniciatives tan singulars com La relativitat de la bellesa, un espectacle concert que Sílvia Pérez Cruz, acompanyada del ballarí Andrés Corchero, farà a la sala de la cúpula del MNAC, envoltada d’obres de la col·lecció del museu triades per ella mateixa.

En aquest mateix espai Àlex Rigola i Tanit Plana (sota el nom Projecte Bellesa) presentaran La teva bellesa, una instal·lació teatral participativa on l’espectador serà també actor d’una experiència única en la que crearà la seva pròpia idea de bellesa.

El Clàssics també comptarà amb la proposta Cosa/cos de le germanes Clara i Ariadna Peya (Les Impuxibles) al CCCB, un espectacle que qüestiona els cànons de bellesa i com aquests s’imposen sobre el cos femení.

Per la seva banda Josep Pedrals i David Soler proposen oferiran un espectacle que combina música i poesia inspirat en Gargantua i Pantagruel, a la Biblioteca de Catalunya: Les Gallcigralles.

El músic Roger Mas i la poetessa Maria Cabrera es mouran entre el misticisme i la bellesa al Teatre Romea amb La bellesa al·lucinada.

Al festival també tindràn cabuda altres arts: la pintora Paula Bonet presentarà una nova col·lecció d’olis i gravats inspirada en Baudelaire a la Galeria dels Àngels; i el crític Àlex Gorina comissionarà un cicle de cinema sobre les pel·lícules més belles de la història, al CaixaForum. Entre les activitats paral·leles destaquen els Passejos peripatètics sobre la Bellesa; el curs Història literària de la Bellesa, o l’activitat El Meu Clàssic, a la Biblioteca de Catalunya, on diferents autors reflexionaran a partir de textos clàssics que ells mateixos han triat, des de Rodoreda a La Ilíada.

Consulta totes les activitats paral·leles a www.festivalclassics.cat

Escrito por

Periodista y gestor cultural. Responsable de contenidos editoriales de TeatreBarcelona.com. Ha trabajo en medios como Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Artículos relacionados
La màgia del teatre en família

La màgia del teatre en família

El 2025 arriba carregada de propostes que aposten per apropar el món del teatre als més petits amb propostes innovadores que transmeten valors com la solidaritat, l’empatia, la creativitat i […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!