Projecte Ingenu estrena ‘Vaig ser Pròsper’ a La Seca

Redacció

Arriba a la Seca Espai Brossa la nova proposta de Projecte Ingenu. Els creadors de les comentades posades en escena de Top Girls, Romeo y Julieta i Yerma estrenen ara Vaig ser Pròsper o recordant La Tempesta, un projecte de creació que parteix del conegut text de Shakespeare. Sota la direcció de Marc Chornet, l’espectacle fa una proposta propera al teatre-dansa on el vell Pròsper (interpretat pel ballarí Víctor Rodrigo) viu en solitud, anys després d’haver tornat a Milà, intentant recordar allò que un dia va ser la seva vida.

Al text original, Shakespeare retrata l’absurd de les relacions de poder i de la política. Quan l’ambició personal passa per sobre de la vocació de servei a la comunitat, tota acció política es converteix en arbitrària i tirana. Al final de La Tempesta, Pròsper es reconcilia amb el Rei de Nàpols i amb el seu germà, i aconsegueix casar a la seva filla Miranda amb Ferran, el príncep de Nàpols. Junts tornen cap a casa, a Milà. Cap d’aquestes decisions es prenen pensant en la responsabilitat d’aquests mandataris cap al seu poble. Només per interès personal.

El que planteja, doncs, el muntatge és una mirada diferent sobre el material original. El protagonista és, en aquest cas, un home vell que en un altre temps va ser pròsper. Una casa que en una altra època va ser esplendorosa. Una filla. Enderrocs de memòria per desenterrar. Vestigis d’un passat cert? Fabulacions per evitar l’oblit?

La que va ser l’última gran obra de Shakespeare, serveix al grup com a punt de partida per a fer una exploració de la naturalesa de la vellesa humana. Després de Hamlet i Romeu i Julieta, la companyia tanca la seva trilogia shakespeariana endinsant-se de ple en un teatre físic i poètic que promet ser de vegades abstracte, de vegades terrenal.

Vaig ser Pròsper o recordant La Tempesta es podrà veure del 4 d’abril al 6 de maig a La Seca Espai Brossa.

Artículos relacionados
Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!