‘L’oncle Vània’ de Koršunovas inaugura la 30a edició del Temporada Alta

Redacció

El festival Temporada Alta inaugura la 30a edició amb l’estrena de L’oncle Vània a El Canal. L’espectacle, que és una nova versió del text cabdal d’Anton Txèkhov, està dirigit pel lituà Oskaras Koršunovas, habitual del festival gironí. És una coproducció amb el Teatre Lliure, on s’instal·larà després de veure’s a Temporada Alta, del 18 de novembre al 19 de desembre.

L’oncle Vània, publicada el 1899, explora la frustració vital de sis persones que viuen atrapades en la monotonia d’una finca en una regió aïllada de la geografia russa. Els protagonistes són incapaços d’enfrontar-se a la vellesa, captivats per la vida ociosa i frustrats per l’amor que mai és correspost. «L’obra és actual en el món contemporani d’una manera única i sorprenent: parlem de temes com el medi ambient, l’emancipació de la dona, la confrontació entre el món tradicional i el món modern, la construcció social on l’amor ja no és viable…«, explica Oskaras Koršunovas.

Per a Koršunovas, però, l’obra ha estat també un mirall i una mena de «teràpia». «El que viu Oncle Vània jo ho estic vivint personalment. Per això, per mi fer aquesta obra és una mena de teràpia«, diu. «Arriba un moment en què prens consciència que ja no pots estar assajant, a la vida, que de cop la vida es fa real, i ja no pots deixar coses per demà i entens que hi ha somnis que mai seran realitat«, afegeix Koršunovas. «És una vida nova sense il·lusions«, insisteix.

L’obra del dramaturg rus estarà protagonitzada per actors catalans (Julio Manrique, Ivan Benet, Júlia Truyol, Raquel Ferri, Lluís Marco, Carme Sansa i Anna Güell) i pel letó Kaspar Bindeman: «No he participat en el repartiment i ha estat un regal, perquè els actors han estat triats amb moltíssima precisió”, comenta el director.

Al llarg de la seva trajectòria, Koršunovas ha estat reconegut amb diversos premis internacionals i ha fundat el teatre Vilnius City Theatre a Vilnius, la capital de Lituània. El director lituà és un habitual del festival Temporada Alta, on anteriorment ha presentat MirandaHamletEls baixos fonsLa gavinaL’última cinta de KrappCleansedDiari d’un boigCasament  i Un home de Podolsk.

Més informació, imatges i entrades a:


Escrito por
Redacció
Artículos relacionados
‘El Messies’ més espiritual arriba al Liceu

‘El Messies’ més espiritual arriba al Liceu

El Mesías de Georg Friedrich Händel es probablemente el oratorio más popular que existe. Es habitual que alrededor de Navidad se hagan representaciones diversas en todas partes, a menudo en […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!