Lluïsa Cunillé, Tenesse Williams o J. M de Sagarra a la nova temporada del TNC

Rubén Garcia Espelta

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha donat a conèixer alguns noms que formaran part de la seva nova programació. La temporada, que començarà l’1 d’octubre a la Sala Petita amb la ja anunciada obra Decameró, amb monòlegs de Davide Carnevali, Dimistris Dimitriadis o PereJaume, es presentarà oficialment i al complet el 8 de setembre.

Xavier Albertí, Neus Aranda i Mónica Campos, durant la roda de premsa

Xavier Albertí, el director artístic del teatre que s’acomiada aquest any del càrrec, ha explicat que la nova graella artística oferirà «una mirada nova sobre la contemporaneïtat» i serà «100% paritària» amb 27 espectacles: 12 direccions femenines, 13 de masculines i 3 produccions mixtes, 12 autories firmades per dones, 12 per homes i 4 mixtes.

Lurdes Barba, Lluïsa Cunillé i Carlota Subirós ocuparan la Sala Gran del TNC

L’hèroe de Santiago Rusiñol serà la primera producció que veurem a la Sala Gran del TNC, un retrat sobre la decadència heroica, la masculinitat tòxica amb profund rebuig al militarisme. L’obra, que es podrà veure del 3 al 10 de gener, estarà dirigida per Lurdes Barba i estarà protagonitzada per Manel Barceló, Georgina Latre o Javier Beltrán, entre altres.

El següent que veurem, del 11 de febrer al 28 de març, serà un text de Tennessee Williams dirigit per Carlota Subirós: La nit de la Iguana, amb Joan Carreras i Nora Navas, entre altres. L’obra del 962, l’últim gran èxit de l’autor americà, parla de l’ascens del nazisme als anys 40 des de la costa del Pacífic a Mèxic i va ser l’últim gran èxit de l’autor americà: «serà un gran descobriment per als espectadors per la seva profunditat i radicalitat filosòfica«, comenta Albertí.

Lurdes Barba, Carlota Subirós i Lluïsa Cunillé estaràn a la Sala Gran

Finalment del 6 de maig al 13 de juny serà el torn de Lluïsa Cunillé, que es convertirà en la primera autora catalana viva en estrenar un espectacle a la Sala Gran del TNC. L’emperadriu del Paral·lel, dirigida pel mateix Albertí, és una obra ambientada a Barcelona poc abans de la Segona República i parteix de l’enterrament d’una cupletista: «És un retrat del submón del Paral·lel durant els anys 30 i serà el nucli del nou epicentre de la temporada, que estarà dedicat al teatre musical dels anys 20 i 30«, ha explicat Albertí, que dirigirà el muntatge. Pere Arquillué, Sílvia Marsó, Montse Esteve, Chantal Aimée, Mont Plans, Carme Sansa, Alejandro Bordanove o Oriol Genís, entre altres, formaran part del repartiment.

Josep Maria de Sagarra, a la Sala Petita

Xavier Albertí també ha avançat que la Sala Petita també albergarà Galatea de Josep Maria de Sagarra amb direcció de Rafel Duran. L’obra, que es veurà del 29 d’abril al 23 de maig, parteix de la història d’una domadora de foques que lluita per protegir uns pallassos jueus i reflexiona sobre «la capacitat de la supervivència de la cultura enmig d’un conflicte bèl·lic«. La proposta comptarà amb Anna Azcona, Roger Casamajor, Míriam Iscla o Borja Espinosa, al repartiment.

El director del Teatre Nacional també ha confirmat que recuperaran de la temporada passada Solitud de Víctor Català.

Adaptació a la nova normalitat

Mónica Campos, la directora executiva del TNC, ha explicat que els teatres seran «llocs segurs» i que, de moment, la seva previsió és obrir amb un 50% de l’aforament a l’espera de les noves mesures i protocols que marquin les autoritats sanitàries. De fet les instal·lacions del teatre començaran a acollir públic amb dos espectacles del Festival Grec i algunes produccions del Festival Cruïlla XXS.

Escrito por

Periodista y gestor cultural. Responsable de contenidos editoriales de TeatreBarcelona.com. Ha trabajo en medios como Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Artículos relacionados
Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

La escena de teatro infantil y familiar de Barcelona tiene una larga tradición: ¡aprovéchala, sácalos de casa y llévalos a uno de los muchos espacios culturales que programan espectáculos para […]

'Un sublime error': retrato de una amistad

'Un sublime error': retrato de una amistad

Un sublime error es un espectáculo sobre la amistad, la felicidad y el duelo. Un proyecto artístico que dibuja sonrisas y nace de la confianza otorgada por treinta años de […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!