El Lliure porta a escena un guió inèdit de John Cassavetes

Redacció

El Teatre Lliure porta a escena Begin the beguine, versió teatral d’un guió inèdit del cineasta John Cassavetes. La fosca història que el director nord-americà va escriure pels actors Peter Falk i Ben Gazzara abans de morir es pot veure ara durant tres dies a Montjuïc en una adaptació dirigida per Jan Lauwers. En paraules del director belga, «el text de Cassavetes és un regal. Ell va canviar, amb les seves pel·lícules, la manera d’actuar d’una manera molt profunda. És com Shakespeare pel segle XXI».

El muntatge s’inicia en un apartament al final d’una carretera de la costa on dos homes es tanquen i decideixen practicar el sexe fins a la mort. Aferrats a la seva amistat com a darrer vincle amb la vida, els dos homes es deixaran anar mentre passaran per aquest habitatge desenes de dones amb les quals intimaran. Lauwers, conscient que el polèmic argument pot ferir la sensibilitat actual, ha volgut tenir cura en diversos sentits: «D’entrada, he decidit que només dues actrius interpretin a totes les prostitutes per igualar-les als dos actors que interpreten als dos homes protagonistes i, així, evitar qualsevol lectura misògina. D’altra banda, el fet que la meva filla interpreti a una de les prostitutes em situa en una posició molt interessant com a director respecte a la meva mirada sobre la història», ha declarat.

Gonzalo Cunill i Juan Navarro són els actors encarregats d’interpretar a aquesta estranya parella d’homes que parlarà de l’amor, la mort i prendran possessió de les dones com si fossin plats de menjar, en una provocadora reflexió sobre la vida i els seus absurds excessos.

L’espectacle que es podrà veure els dies 23, 24 i 25 de gener, analitza la dimensió més fosca de la masculinitat. El seu director té molt present el tipus de material que té a les mans i, per aquest motiu, ha decidit apropar-se a ell amb una combinació entre empatia i distància: “No sabem si l’autor va escriure aquesta obra contra els homes, contra les dones o com a homenatge a tots dos sexes. En tot cas, per a mi, és com una metàfora del purgatori».

En relació al paper d’homes i dones en el món actual, Lauwers ha afegit durant la roda de premsa: «La testosterona dirigeix el món, malauradament: massa muscle i poc cervell. Hi ha una diferència quan un home dirigeix un país a quan ho fa una dona. Homes i dones som diferents. No passa res. El problema són les diferències de drets i econòmics que encara existeixen entre els dos gèneres».

Escrito por
Artículos relacionados
La Bella Otero desafía el verso a 'Prosopopeya'

La Bella Otero desafía el verso a 'Prosopopeya'

La compañía La Bella Otero, formada por Emma Arquillué y Pablo Macho Otero, presenta su nuevo espectáculo: Prosopopeya, una pieza multidisciplinar en verso que habla de la identidad y que […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!