L’Escola Eòlia es fa gran amb una companyia i un teatre amb programació estable

Redacció

L’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia celebra el 15è aniversari amb un projecte d’envergadura: l’Eòlia I+D. Aquesta iniciativa, que vol reforçar el pont entre l’escola i el món professional, aixopluga quatre projectes: la Companyia Eòlia, que estarà formada per professionals graduats a l’escola; nous espais de creació destinats a allotjar residències, tant de la companyia com d’altres d’artistes d’aquí i de fora; i la programació estable al rebatejat Teatre Eòlia (fins ara Plataforma I+D), a més dels programes de recerca i investigació, que es dedicaran a àmbits com la memòria històrica.

La primera obra que es representarà al Teatre Eòlia a partir de demà és una coproducció de la companyia de l’escola, Digue’m la veritat, del dramaturg Pablo Ley i dirigida per Josep Galindo, que ja es va poder veure en el marc del Festival Grec. Més tard es podrà veure Ragazzo, un homenatge a la memòria d’un activista italià simpatitzant del moviment antiglobalització que va ser assassinat a Gènova el 2001; La sal, una història sobre la guerra dels Balcans 25 anys després; Resposta a cartes impertinents, sobre l’epistolari de Maria Aurèlia Capmany, i la reposició de La maternitat d’Elna. A més, l’escola ha programat dos cicles, Òpera de Prop i MondayMonday, dedicat al teatre musical i on s’hi podran veure concerts de Mone Teruel, Mariona Castillo o Toni Viñals.

Artículos relacionados

#estoyrara

La Sala Barts acogerá el show Estoy rara, un espectáculo cómico cargado de humor negro, que viene precedido por su rotundo éxito en las redes, con más de 500.000 visualizaciones […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario