Hiroshima presenta la seva cinquena temporada

Redacció

La Hiroshima ha presentat la seva cinquena temporada amb una programació reduïda a 15 espectacles i un augment de les activitats. Gaston Core, el director artístic de la sala, ha aparegut a la roda de premsa disfresat de dinosaure, per il·lustrar que «els espais culturals alternatius estan en perill d’extinció».

Hiroshima apostarà, aquesta nova temporada, per un model diferent on «el risc i la qualitat tinguin més pes que la quantitat». Això es tradueix en menys propostes però més exclusives i contextualitzades.

La sala ha dissenyat un programa de 15 espectacles, amb activitats paral·leles, que ajudaran a apropar el treball artístic al públic general i permetran presentar els artistes des d’una perspectiva més completa. El 50% d’aquesta programació és internacional i 9 de les 15 propostes estan dirigides per dones. A més a més, Hiroshima oferirà als seus artistes residències de creació i proposarà dues produccions pròpies.

El nou format preveu trobades amb l’artista (Meet the artist), un programa de tallers i workshops en estreta relació amb les peces, presentacions obertes de treballs en procés de creació i una primera versió d’una escola de l’espectador per familiaritzar al públic general amb les noves dramatúrgies.

Alhora, Hiroshima renova la seva aposta per dues artistes associades que ja van passar per la sala. El resultat d’aquest treball associat serà una coproducció internacional i una producció pròpia. La sala proposa també un projecte de creació a dos artistes locals que fins ara no havien treballat junts, contribuint així a la generació de continguts artístics.

Al llarg de darreres les quatre temporades, la sala Hiroshima s’ha convertit en un espai clau per al sector de la dansa contemporàna i de les noves escenes, així com en un referent per a la creació emergent a nivell internacional. Aquest any, amb 50% de programació internacional i 9 de les 15 propostes dirigides per dones, convida al públic a descobrir una selecció d’artistes estimulants que presentaran projectes únics i inspiradors, plens de risc i amb un alt nivell de qualitat artística.

Els artistes i companyies programats aquesta temporada a Hiroshima són: Oona Doherty, Núria Guiu, Sònia Gómez + David Climent + Pere Jou, Federica Porello, Pol Jiménez, Sol Escobar, Christos Papadopoulos / Leon and Wolf Dance Company, Chiara Bersani, Teatro Praga, Aina Alegre, Raquel Gualtero, Clara Furey + Peter Jasko, Albert Arribas + Francesc Cuéllar i Arno Schuitemaker.

Podeu consultar tota la informació i accedir a la venda d’entrades en aquest enllaç.

Archivado en
Artículos relacionados
Comentarios
  • Rosa Juncadella

    Bona temporada de teatre.
    Felicitats

    Responder
    17/09/2018