Inocentada 2020: El caso Mainat sube a los escenarios con 'Mainat. El musical'

Redacció
 • El Teatre Tívoli acollirà la nova superproducció de teatre musical que retrata la vida de Josep Maria Mainat, i que promet ser una “bocanada d’aire fresc” després de mesos d’incertesa
 • Ivan Labanda encarnarà al fundador de La Trinca, dirigit per Àngel Llàcer. Clara Segura interpretarà a Rosa Maria Sardà i Judith Martín, a Angela Dobrowolski.

Hi ha vides que donen per una anècdota, i d’altres que són dignes de tenir el seu propi musical. La vida de l’artista i productor televisiu Josep Maria Mainat és de les segones. Això va pensar Àngel Llàcer, impulsor de MAINAT. El Musical, que es podrà veure al Teatre Tívoli a partir de setembre de 2021. “La vida de Mainat recull els grans ingredients per a un musical: un protagonista carismàtic i estimat, una trajectòria professional d’èxit, repertori de cançons conegudes per tothom i una vida personal huracanada”, ha explicat Llàcer. 

La dramatúrgia corre a compte de Guillem Clua, qui ja té experiència escrivint thrillers musicals, i compta amb l’assessorament del periodista Carles Porta. El conductor del programa CRIMS de TV3 “ha volgut posar llum a la foscor en el Cas Mainat”.

Un repartiment d’estrelles per una vida estelar

“El teatre és un lloc segur, no com la casa d’en Mainat”, ha afirmat Llàcer, qui s’ha rodejat de grans artistes per tirar endavant la superproducció. “Hem fet un repartiment d’estrelles, un valor segur, que segur que farà feliç a la gent”. Ivan Labanda serà l’encarregat d’encarnar al fundador de La Trinca, i la còmica Judit Martín, a Angela Dobrowolski. Joel Joan i Pep Cruz seran els altres dos membres de La Trinca, i Clara Segura donarà vida a Rosa Maria Sardà, en un homenatge a l’actriu desapareguda recentment. “És la única capaç de saltar del drama a la comèdia amb tanta credibilitat com ho feia la Sardà”, ha apuntat Llàcer.

Francesc Cuéllar serà Pol Mainat, el fill que van tenir en comú l’actriu i el cantant; les Sey Sisters seran “la veu de la consciència de La Trinca”. La Calòrica encarnarà els inquilins que van ocupar la casa d’Horta en els últims dies de Cas Mainat. Rosa Boladeras, Diana Roig, Júlia Bonjoch, Albert Triola, Biel Durán, Enric Cambray, Marina Rossell i Alba Vergés també formaran part del repartiment, encara en curs. 

De Canet al jutjat

“Sota el sol de Canet” és el títol de la cançó d’obertura d’una peça teatral amb música de Joan Vives i Clara Peya, que beu d’influències com Sweeney Todd, La Família Addams, Mamma Mia!, Hairspray o La Vampira del Raval. 

Imatges de la primera escena a Canet de Mar

Imatges de la primera escena a Canet de Mar

L’espectacle comença a un xiringuito de Canet de Mar l’any 1969, quan es coneixen amb Toni Cruz i Miquel Àngel Pasqual (interpretats per Joel Joan i Pep Cruz) i formen el grup humorístic-musical La Trinca. Des d’allà relata el ràpid ascens a l’èxit del trio, durant les dècades dels 70 i 80, quan van publicar més de 30 àlbums musicals. 

La fundació de l’imperi televisiu Gestmusic també formarà part de la trama, amb picades d’ullet als seus èxits més populars com Amor a primera vista, Crónicas Marcianas o Operación triunfo, i la participació de Miki Núñez i Jorge Javier Vázquez (qui ara és actor de musicals) en un gran número musical que Peya i Vives han adelantat que s’anomenarà Visca la televisió. “És una fantasia musical i coreogràfica amb claqué, natació sincronitzada i pirotècnia”, afirmava Peya, qui també ha apuntat que “encara s’està aclimatant” al salt del format íntim a la superproducció, però que “potser s’acostuma”. La seva germana, Ariadna Peya, és l’encarregada de coreografiar tot l’espectacle.

L’espectacle, que Llàcer promet que serà una “bocanada d’aire fresc després de tants mesos d’incertesa”, es podrà veure a partir de setembre. Les entrades es posaran a la venda el 4 de gener, i inclouran una perruca de colors i el CD 25 anys de La Trinca.

Escrito por
Redacció
Artículos relacionados
Comentarios
 • Mireia Campabadal Bertran

  Ja estic estalviant per comprar la meva entrada (ja, ja, ja). Reconec que us l’heu currat! Feliç dia de…!

  Responder
  28/12/2020
 • Aníbal Ledo Faílde
  Aníbal Ledo Faílde

  Funció única el 30 de febrer! Només convidats especials del món del «artisteo» amb complex de Narcís!

  Responder
  28/12/2020
¡Enlace copiado!