‘Don Giovani’, ‘La Traviata’ o ‘La Bohème’ a la nova temporada del Liceu

Rubén Garcia Espelta

El Gran Teatre del Liceu ha presentat, aquest dimecres 17 de juny, la programació la temporada 2020/2021. Una nova programació especial i adaptada a les mesures sanitàries que marquen les autoritats. Els responsables del recinte han explicat que les directrius a seguir seran obligatòries per al personal tècnic i artístic del teatre i també per als espectadores i espectadores. Es limitaran l’accés del públic a la meitat a només 1000 persones per funció fins que no es trobi una vacuna contra la Covid-19. Aquesta situació especial farà que la venda general de localitats s’iniciï, durant aquesta nova temporada, un mes i una setmana abans de cada estrena, d’aquesta manera hi haurà flexibilitat en l’adaptació dels aforaments depenent de les limitacions del moment.

En aquesta nova normalitat tampoc hi haurà guarda-roba, programes de mà en paper, es regularan les entrades i sortides dels lavabos i altres protocols com la mascareta o l’ús d’hidrogels.

Malgrat tot, la programació tirarà endavant amb 8 òperes escenificades, el fil conductor de la qual serà l’obsessió, 4 òperes en versió concerts, 1 musical semi-escenificat, 3 títols de dansa i 10 espectacles del Petit Liceu.

La temporada d’òpera

La temporada d’òpera escenificada començarà el 24 d’octubre amb Don Giovanni de Mozart amb la producció de l’Òpera de Frankfurt i que signa Christof Loy. La peça estarà interpretada per Christofer Maltman junto a Miah Persson (Donna Anna), Véronique Gens (Donna Elvira) y Luca Pisaroni (Leporello) i comoptarà amb la direcció musical de Josep Pons, titular de la Simfònica del Liceu.

Imatge de Don Giovanni produïda per l’Òpera de Frankfurt

Durant la temporada veurem algunes òperes produïdes o coproduïdes pel mateix Teatre. La més esperada, mai vista a Espanya, és Lessons in Love and Violence del compositor George Benjamin amb Martin Crimp. Aquesta peça, que es podrà veure al mes de febrer, analitza en clau contemporània l’obsessiva relació d’Eduard II amb la seva amant. Els altres títols que produeix el Liceu, i que es podran veure al llarg de la temporada, són La traviata de Verdi, que torna amb una versió més conceptual creada per David McVicar; Tannhäuser de Wagner amb Stefan Vinke com a protagonista; i els Les contes d’Hoffmann de Offenbach, en una versió que comptarà amb John Osborn, Arturo Chacón-Cruz i Ermonela Jaho com intèrprets principals.

El director resident del Gran Teatre del Liceu, Àlex Ollé (La Fura del Baus), apostarà per La bohème, en una nova producció d’estètic actual amb producció de la casa de l’òpera de Torí. La proposta situarà a l’espectador a un barri marginal on tots els seus habitant viuen obsessionats a recordar el passat, quan tots eren més feliços. El títol comptarà amb dues de les veus més cotitzades dels escenaris: Anita Hartig i Atalla Ayan.

Imatge de ‘La bohème’ amb direcció de Àlex Ollé

La temporada d’òpera destaca, també, per noves produccions mai vistes al Liceu, que porten la signatura de grans teatres d’òpera com l’Ópera Estatal de Baviera i la Royal Opera House de Londres, respectivament. La primera serà Lucia di Lammermoor de Donizetti, una proposta ambientada als anys 60 amb el tenor mexicà Javier Camarena i la soprano nordamericana Nadine Sierra. La segona serà una peça de Verdi que ens parla de l’obsessió amoros: Otello de Verdi, amb Gregory Kunde, Krassimira Stoyanova o Carlos Álvarez, entre molts altres, al repartiment.

Recitals i òpera en versió concert

Al setembre, dues veus molt estimades pel públic, Sondra Radvanovsky i Piotr Beczala, oferiran un recital líric. En canvi, a l’octubre, podrem veure una versió concert de Il trovatore de Verdi amb veus com Yusif Eyvazov, Ludovic Tézier, Okka von der Damerau o la gran diva Anna Netrebko, que també oferirà un recital en solitari al gener.

Sondra Radvanovsky (foto) cantarà amb Piotr Beczala

Durant aquesta temporada també podreu veure a grans figures com Juan Diego Florez, interpretant els seus grans èxits; Jordi Savall, amb la 8a i 9a de Beethoven; l’òpera barroca Platée de Jean-Philippe Rameaua a càrrec de William Christie y Les Arts Florissants; l’òpera de Mozart Mitridate, re di ponto dirigida per Marc Minkowski i La princesa filòsofa, una peça del barceloní Carles Baguer estrenada al Teatre de la Santa Creu de Barcelona en 1797 que interpretaran alumnes de l’Esmuc.

Teatre musical: ‘My fair lady’

No és el primer cop que veiem un musical al Liceu, al juliol del 2014 hi vam poder Los Miserables, i aquesta pròxima temporada hi haurà espai per a una versió semiescenificada de My fair lady, que es podrà veure per primer cop a Barcelona, en aquest cas dirigida per l’especialista en el gènere Alfono Casado Trigo. Considerat com el “musical perfecte”, el seu compositor Frederik Loewe posa música a la història d’Eliza, una florista del Covent Garden que somnia en convertir-se en una autèntica dama de l’alta societat londinenca.

El Petit Liceu

El Petit Liceu estrenarà dues obres recuperades de la passada temporada: El monstre al laberint, per una banda, una òpera col·lectiva i coral, amb 800 joves cantaires de més de 20 centres educatius de Catalunya, i que proposa una experiència immersiva entorn el mite de Teseu i el Minotaure, partint de l’actual situació de les persones refugiades; i La Barcarola, per l’altra, una proposta que combina diferents disciplines artístiques per a infants de 3 als 5 anys.

El clàssic ‘Els músics de Bremen’ torna al Petit Liceu

També tornen alguns clàssics del públic familiar, com Els músics de Bremen de Poire Vallvé, La petita flauta màgica, Allegro Vivace de Joan Font (Comediants), El conte de Nadal, de Charles Dickens amb la música d’Albert Guinovart.

Dansa

Els tres títols previstos per aquesta temporada són: Onegin, amb l’Eifman Ballet de Sant Petersburg; el clàssic El llac dels cignes, amb una versió de John Cranko a càrrec del Ballet Nacional Txec i la sensual peça contemporània Solstice, amb la companyia de Blanca Li que debuta al coliseu de La Rambla.

Onegin, amb l’Eifman Ballet de Sant Petersburg
Escrito por

Periodista y gestor cultural. Responsable de contenidos editoriales de TeatreBarcelona.com. Ha trabajo en medios como Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Artículos relacionados
La Bella Otero desafía el verso a 'Prosopopeya'

La Bella Otero desafía el verso a 'Prosopopeya'

La compañía La Bella Otero, formada por Emma Arquillué y Pablo Macho Otero, presenta su nuevo espectáculo: Prosopopeya, una pieza multidisciplinar en verso que habla de la identidad y que […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!