Clara Segura, el Mago Pop, Brodas Bros i Lucrecia a la nova temporada del Teatre Auditori de Sant Cugat

Redacció

El Teatre Auditori de Sant Cugat ha presentat temporada de febrer a maig amb grans noms i companyies com Clara Segura, el Mago Pop, Lucrecia, Oriol Broggi, Brodas Bros o la Brutal en un acte, ple de gom a gom, obert als espectadors.

teatre_barcelona-presentacio_teatreauditori-revista_1

«Estic sorprès de la gentada que hi ha aquí -deia Oriol Broggi-. Deveu ser molt teatreros a Sant Cugat. I ja ho podeu ser, amb aquest teatre tan gran!». Teatre gran sí, però públic fidel també, perquè mitja hora abans de començar la presentació de la temporada del Teatre Auditori ja hi havia espectadors -bé, sobretot espectadores- fent cua.

Oriol Broggi hi presenta La desaparició de Wendy, l’obra de Josep Maria Benet i Jornet que ha estrenat la nova Sala Beckett del Poblenou. Abans, però, hi arribarà Una altra pel·lícula, l’adaptació de Julio Manrique i la Brutal de l’obra de David Mamet, que obrirà la temporada després de l’espectacle inaugural, a càrrec de Guillem Albà & La Marabunta, gratuït i obert a tot el públic.

Un dels plats forts serà The Winter’s Tale (Conte d’hivern) de William Shakespeare, dirigida per Cheek by Jowl, un dels directors més reconeguts d’Europa, en l’única funció que es farà a Catalunya. Sense oblidar Conillet, el monòleg de Marta Galán que dóna l’oportunitat d’oferir un recital interpretatiu a l’actriu Clara Segura. De fet, aquesta és una de les obres més esperades de la temporada. No només ho reconeixia l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, interpel·lada pels presentadors de l’acte, els periodistes Maria Cusó i Josep Maria Vallès, sinó també gran part del públic. Com la Marta i la Maria, espectadores habituals del teatre, que ens expliquen que s’han desplaçat des de Sabadell per conèixer-ne la programació, o la Maria Teresa i la Carmen, que cada any agafen l’abonament i que ja tenen dos noms ben clars: Clara Segura i el Mago Pop.

El mag s’afegeix, sens dubte, a la llista dels més esperats. Durant set funcions acomiadarà el seu espectacle, La gran ilusión, amb una «gran càrrega simbòlica», perquè es va estrenar precisament a Sant Cugat.

teatre_barcelona-el_mago_pop-ta-revista_1

Ja a la primavera es podrà veure Infàmia, un joc teatral de Pere Riera que s’interroga sobre la influència de les qüestions personals en la vida professional, interpretada pels santcugatencs Emma Vilarasau i Jordi Bosch; i Relato de un náufrago, l’obra basada en la novel·la de Gabriel García Márquez on Àngel Llàcer torna al paper dramàtic, al costat d’Emilio Gutierrez Caba.

En l’àmbit de la dansa, tornarà el ballet dirigit per Víctor Ullate, que ha presentat nombroses produccions al Teatre Auditori, amb una revisió de El Amor Brujo que incorpora la proposta musical trencadora del grup In Slaughter Natives; i el Sant Petesburg Festival Ballet oferirà un dels ballets més populars del món, El llarg dels cignes. A més, el coreògraf Pere Faura presentarà la seva particular història de la dansa amb Sin baile no hay paraíso i la inclassificable Blanca Li s’aliarà amb Maria Alexandrova en una trobada «mitològica», Déesses et Démones.

La dosi d’humor l’oferiran Antonia San Juan amb el seu espectacle políticament incorrecte, Mi lucha; Berto Romero amb els seus acudits sobre la paternitat i la crisi dels 40 a Sigue con nosotros; i Pablo Carbonell amb El mundo de la tarántula, un espectacle entre el monòleg i el musical que narra amb franquesa la seva vida.

teatre_barcelona-presentaciota-revista_3

PER A TOTA LA FAMÍLIA

Entusiasme i alegria. Els Brodas Bros són capaços de contagiar a tothom amb la seva energia i moviment, però a més s’han unit al ritme de percussió dels Brincadeira, de manera que és impossible no aixecar-se de la cadira. Ho va comprovar el públic del Teatre Auditori durant el primer número de la nit, i ho podran reviure durant el mes de maig, on es podrà veure aquesta unió entre hip-hop i percussió que entusiasma els més menuts, joves i grans. Com també ho farà Lucrecia amb Una bruixa a Barcelona, un espectacle musical que ha comptat amb el cor de l’Aula de Cant de Sant Cugat, així com el Taller d’Escenografia de la ciutat.

El musical Geronimo Stilton, gran retorn a la fantasia omplirà de misteri, emoció i màgia el teatre, en un espectacle molt participatiu i interactiu protagonitzat per Beth Rodergas. Dues produccions d’El Petit Liceu, Guillem TellL’ocell prodigiós, amb una posada en escena única, acostaran l’òpera al tota la família.

ZONA OFF

La celebració del Dia Mundial del Teatre arribarà amb Claudia, de La Conquesta del Pol Sud, una de les obres més aclamades del passat Festival Grec, on Claudia Poblete explica en primera persona la seva història com a filla de desapareguts, fet que no va descobrir fins als 22 anys, després d’haver viscut anys enganyada; i El suïcidi de l’elefant hipotecat, tota una experiència teatral a càrrec de LAminimAL.

A més, a la Zona Off, al Teatre de Mira-Sol, hi arribaran propostes de proximitat com Les dones sàvies, de Molière, amb Enric Cambray i Ricard Farré, que ha exhaurit entrades aquesta temporada a El Maldà amb gran èxit de públic i crítica. O You say tomato, de Joan Yago, amb Anna Moliner i Joan Negrier, una comèdia intensa i molt humana. A més de la Sinestesia dels Iron Skulls Company, un espectacle de dansa urbana amb moviments impactants.

Text: Mercè Rubià / Fotografies i vídeo: Teatre Auditori

Escrito por
Redacció
Artículos relacionados
Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!