Carlos Latre, Mònica López, La Cubana i altres artistes s’acomiaden del Club Capitol

Rubén Garcia Espelta

Barcelona es queda sense el Club Capitol. Aquest diumenge 14 de juny el teatre de La Rambla ha abaixat la persiana per sempre. Ho va anunciar el passat mes de desembre l’empresa gestora del recinte, el Grup Balañà, en un comunicat on anunciava que no podria seguir amb l’activitat teatral al finalitzar la temporada. Al comunicat explicaven que la propietat de l’edifici havia rebutjat prorrogar el contracte de lloguer de l’espai.

No ha calgut esperar fins al final de temporada, la crisi de la Covid-19 ha avançat el tancament i Los Monólogos de la Vagina es va convertir en l’últim espectacle que es va representar al teatre. Tot i la trista notícia el Grup Balañà ha organitzat aquest passat cap de setmana un Happy Closing, un comiat on-line, on diferents artistes, com Carlos Latre, Mònica López, José Corbacho, Meritxell Huertas o Quim Masferrer, entre altres, han volgut acomiadar-se del Club Capitol. Ho pots veure en aquest vídeo:

Fundat com a cinema el 23 de setembre de 1926 i conegut popularment sota el nom de Can Pistoles per la seva habitual cartellera de pel·lícules de l’oest, però també d’aventures i terror. Les seves vistoses intervencions publicitàries a la façana van ser un element popular fins ben entrat el segle XX.

Va albergar dues sales a finals dels 80, i va esdevenir un reconegut espai per a les arts escèniques després de l’estrena de Cómeme el coco, negro de La Cubana, qui va presentar l’espectacle de varietats en una sala encara en reformes. L’èxit va ser tal, que el Capitol es va convertir en teatre estable l’any 1997.

La sala Gran del Capitol va acollir durant 9 temporades el monòleg de més èxit del còmic galaicocatalà Pepe Rubianes: Solamente. El nom del de Vilagarcía de  Arousa va  passar a associar-se per sempre més a la sala, en rebre aquesta el seu nom com a homenatge després de la seva mort.

En aquests més de 20 anys d’activitat teatral, s’han representat prop de 14.000 funcions d’un total de 379 espectacles, sumant més de 2.700.000 espectadors.

Escrito por
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista y gestor cultural. Responsable de contenidos editoriales de TeatreBarcelona.com. Ha trabajo en medios como Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Artículos relacionados

Los lunes también hay teatro

«Los lunes no existen para el teatro»… se ha dicho tradicionalmente del día que el sector teatral se ha tomado para descansar. Sin embargo, hoy en día esta afirmación va […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!